Haberler

Bağımsız Denetimde Beklentiler ve Gelişmeler Konferansı

KGK Başkanı Baş: "Avrupa Birliği'ne üye olma yolunda denetimlerin de AB standartlarına uygun olarak geliştirilmesi gerek"

Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) Başkanı Seyit Ahmet Baş, Avrupa Birliği'ne üye olma yolunda denetimlerin de AB standartlarına uygun olarak geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

KGK, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Bağımsız Denetçiler Derneği işbirliğinde düzenlenen "Bağımsız Denetimde Beklentiler ve Gelişmeler Konferansı"nda konuşan Baş, işletmelerin artık kurumsallaşması gerektiğini belirtti.

Bağımsız denetçilerin fonksiyonunun işletmelerin kurumsallaşmasına katkı sağlamak olduğunu dile getiren Baş, "Avrupa Birliği'ne üye olma yolunda denetimlerin de AB standartlarına uygun olarak geliştirilmesi gerek. Denetçiler işletmelerin kurumsallaşması için düzenli bir sistematik oluşturulmasına katkı sağlayarak işleyişin düzenli olup olmadığını kontrol etmek zorunda" dedi.

Baş, birkaç yıl içinde oluşturulacak kontrol mekanizmasıyla işletmelerin daha çabuk büyüyerek kurumsallaşmasına katkı sağlayacağını anlattı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise üniversite olarak bölgeye hizmet sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

KGK ile üniversiteleri arasında imzalanan protokol kapsamında Bağımsız Denetçi Eğitim Programı başlattıklarını bildiren Harmandar, "Üniversitemiz adına düzenlenen 10 eğitimde 221 meslek mensubu eğitimlerini başarıyla tamamladı. Yeni Bağımsız Denetçi Eğitimi gerçekleştirme çalışmalarımız da devam ediyor" diye konuştu.

KGK Daire Başkanı Ömer Sayılganoğlu ise denetimlerin niteliğinin bağımsız olması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayarak bağımsız denetçi olmaya hak kazanan 43 kişiye belge ve mühürleri, Seyit Ahmet Baş tarafından teslim edildi. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mansur Harmandar Avrupa Birliği Seyit Ahmet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title