Haberler

Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Kursları

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında tüm okullarda “Bağımlılıkla Mücadele Eğitim” kursları veriliyor.

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında tüm okullarda "Bağımlılıkla Mücadele Eğitim" kursları veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyetinin iş birliğiyle hayata geçirilen, "Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi" kapsamında Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim kursları rehber öğretmenleri Gülsüm Alakuş, Halil Demir ve Sema Mazılı tarafından verilmeye devam ediyor.

Toplumun bağımlılıklarla mücadele sürecindeki bilinç düzeylerinin arttırılması ile ülkemizde yaşayan çocuk, genç ve yetişkinlerin daha güvenli, sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmelerine katkıda bulunulmasının sağlanmasının amaçlandığı Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Projesi; sağlıklı yaşam, teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı gibi başlıklardan oluşuyor.

Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan, "Verilen eğitimler kursiyerin yaşına göre çeşitlilik arz etmektedir. İlçemizdeki lise, ortaokul ve ilkokulların tamamındaki öğrencilere okullarında her sınıf için 8 saatlik Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kursları devam ediyor. Tüm öğrencilere yönelik toplam 12 adet bağımlılıkla mücadele kursu açılmıştır. Bu kurslarımızla şuana kadar 616 öğrenciye ulaşılmıştır. Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi çerçevesinde Kütahya 'da en çok kurs açan ilçe konumundayız" diye konuştu.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title