Haberler

BAGFAŞ Genel Kurul Toplantısı Bandırma'da Yapıldı

Güncelleme:

Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ'nin (BAGFAŞ), yıllık Olağan Genel Kurul toplantısı Bandırma'da geniş bir katılımla yapıldı.

Buna göre, 2014'te elde edilen net kârın yüzde 15'ine denk gelen 3.1 milyon liralık kısmı ortaklara kâr payı olarak dağıtılacak.

Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ'nin (BAGFAŞ) yıllık Olağan Genel Kurul toplantısı, geniş bir katılımla Bandırma'daki tesislerde gerçekleştirildi. Pay sahipleri bu yıl 45'ncisi yapılan genel kurula, fiziki ve elektronik ortamda bizzat kendileri veya temsilcileri vasıtasıyla katılarak gündem maddelerini oyladı.

Genel Kurul'da murahhas üye ve yönetim kurulu üyelerinin ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından, yatırımcılara 2015 yılı ve izleyen yıllara ilişkin şirketin uygulayacağı kâr dağıtım politikası hakkında bilgiler verildi. BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza olarak yeniden seçilen Y. Kemal Gençer, ortaklara hitap ederek son 10 yılda yılda ortalama 13 milyon olmak üzere toplam 136 milyon lira kar dağıttıklarını anımsattıktan sonra "2014 net dönem kârımız 21.820.488 lira olarak gerçekleşti. Kârın yüzde 15'ine tekabül eden 3.150.000 lirası, 29 Mayıs 2015 tarihinden itibaren ortaklara dağıtılacak. Sermaye artırmayı düşünmüyoruz. Finansman giderlerimiz yok denecek kadar az. Yenileme yatırımlarına ihtiyacımız var"diye konuştu.

Genel Kurul'da paydaşlara bu yılın Mayıs ayında hizmete girecek olan iki yeni tesis hakkında da bilgiler verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gübre Fabrikaları Bandırma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title