Haberler

Bağdat'ta "Yeşil Bölge" Halka Açılıyor

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, hükümet binaları ile yabancı elçiliklerin bulunduğu başkent Bağdat'ın en korunaklı merkezi "Yeşil Bölge"nin halka açılması talimatı verdiği bildirildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, hükümet binaları ile yabancı elçiliklerin bulunduğu başkent Bağdat'ın en korunaklı merkezi "Yeşil Bölge"nin halka açılması talimatı verdiği bildirildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İbadi, orduya bağlı Özel Tümen ve Bağdat Operasyonlar Komutanlığı'na, Yeşil Bölge'nin halka açılması için gereken düzenlemelerin yapılması talimatını verdi. İbadi ayrıca Bağdat ve diğer kentlerde siyasi parti ve yetkililer tarafından kapatılan ana ve ara sokakların açılmasını, bu çerçevede vatandaşların güvenliğinin sağlanması için gereken planların yapılmasını istedi.

Bağdat'ın merkezinde yer alan ve Yeşil Bölge olarak adlandırılan alan, 2003 yılındaki Irak işgalinin ardından uluslararası koalisyon güçleri tarafından oluşturuldu. Yaklaşık 10 kilometrelik alanı kapsayan bölge, ülkenin askeri olarak en korunaklı yerlerinin başında geliyor.

Hükümet ve ordu merkezlerinin bulunduğu Yeşil Bölge, ABD Büyükelçiliği'ni de içerisinde barındırıyor. Yeşil Bölge ayrıca devrik lider Saddam Hüseyin'in başkanlık sarayına da ev sahipliği yapıyor. Çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Yeşil Bölge'ye, devlet adamlarına çıkarılan özel kimlik kartlarıyla girilebiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title