Haberler

Bağdat'ta "Enbar'ı Kurtarma Konferansı"

Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim el-Cuburi, Enbar'ı kurtarma operasyonunun yakın olduğunu söyleyerek, kentin kurtarılması için daha fazla destek çağrısı yaptı.

Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim el-Cuburi, Enbar'ı kurtarma operasyonunun yakın olduğunu söyleyerek, kentin kurtarılması için daha fazla destek çağrısı yaptı.

Irak'ın başkenti Bağat'ta "Enbar'ı kurtarma konferansı" düzenlendi.

Konferansta konuşan Cuburi, "Güvenlik müesseselerinin kabiliyetini artırmak için yeni kan değişimine ihtiyaç var. Vekaleten görev yapan amirlerin işine son verilerek, güvenlik alanında ilk reform adımları atılmış olacak" dedi.

"Enbar'ın terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması operasyonunun yakın olduğunu" dile getiren Cuburi, "Enbarlılar güvenlik güçleriyle birlikte kentlerini kurtarma potansiyeline sahipler. Enbar halkının daha fazla silah ve mühimmat yardımına ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Cuburi, "Ulusal Muhafızlar" kanununun meclisten bir an önce geçirilmesi için siyasi grupları çaba sarfetmeye davet ederek, "Bu kanunun desteklenmesi sadece Enbar halkı için değil kentlerini kurtarmak için son hazırlıkları yapan Musul halkı için de önemlidir" diye konuştu.

-"Enbarlı güçlerin sayısı 8 bin"

Öte yandan Enbar Valisi Suhayb er-Ravi, DAEŞ'e karşı savaşacak Enbarlı gönüllü aşiret güçlerinin sayısının 8 bine ulaştığını bildirerek, "Enbar, neredeyse tamamen tahrip edilmiş durumda" dedi.

DAEŞ'i yenmenin askeri yöntemin yanında ekonomik kalkınma yoluyla mümkün olabileceğini ifade eden Suhayb, uluslararası topluma merkezi hükümet ve Enbar için yardım çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Bağdat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title