Haberler

Bağdat: PKK'nın Siyasi Uzantısı, İsim Değiştirerek 'Faaliyete Devam' Dedi

Ankara'nın Artan Baskısı ve Bağdat Yönetiminin Çabalarıyla Irak'taki Faaliyetleri Durdurulan Terör Örgütü PKK'nın Siyasi Uzantısı Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (Pçdk), Faaliyetlerini Kürdistan Demokratik Değişim Cephesi (Pdxk) Adı Altında Sürdürme Kararı Aldı.

Ankara'nın artan baskısı ve Bağdat yönetiminin çabalarıyla Irak'taki faaliyetleri durdurulan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (PÇDK), faaliyetlerini Kürdistan Demokratik Değişim Cephesi (PDXK) adı altında sürdürme kararı aldı.

Ağırlıklı olarak Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olarak faaliyet gösteren PÇDK, isim değiştirerek faaliyetlerini başka bir oluşum altında sürdürme kararı aldı. Partiye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, terör örgütünün siyasi kanadını oluşturan PÇDK'nın, Kuzey Irak'ta bir araya gelen bazı partilerle Kürdistan Demokratik Değişim Cephesi (PDXK) adıyla bir örgüt kurduğu ve faaliyetlerini bundan sonra bu isim altında yürütme kararı aldığı öğrenildi. Sözde partinin başkanlığına ise Şükrullah Emin getirildi.

İsim değiştirerek faaliyetlerine devam eden örgüt hareketine, Ankara ve Irak hükümetinden henüz bir tepki gelmedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title