Haberler

Bağdat Heyeti, Krizi Çözmek İçin Erbil'de

Güncelleme:

Bağdat hükümetiyle IKBY arasında yaşanan petrol ve bütçe krizinin çözülmesi için heyetler arası görüşmeler yeniden başladı.

Merkezi Bağdat hükümetiyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında yaşanan petrol ve bütçe krizinin çözülmesi için heyetler arası görüşmeler yeniden başladı. Bağdat hükümetini temsil eden heyet, Erbil kentine geldi.

Toplantıya IKBY kanadında Mesut Barzani'yi temsilen Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Havrami'nin katılacağı öğrenildi.

Bağdat heyetinde ise Başbakanlık ve Petrol Bakanlığı yetkilileri, Kürdistan İttifak Listesi Başkanı Fuad Masum ile Şii ve Sünni temsilcilerinin yer aldığı ifade edildi.

Toplantıda Irak 2014 bütçe yasa tasarısı ile petrol ihracı konusunda yaşanan sorunun masaya yatırılacağı bildirildi.

Erbil- Bağdat arasındaki heyet toplantısı, daha önce 17 Şubat'ta Bağdat'ta yapılmıştı. Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığındaki heyet, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ve Enerjiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile bir araya gelmişti. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Fuad Hüseyin Bağdat Erbil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title