Haberler

Bağdadi'nin Musul'u Ziyaret Ettiği İddiası

Terör örgütü DAEŞ'in lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin, Musul'a geldiği iddia edildi.

AA muhabirinin Ninova ili güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, DAEŞ'in lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin, beraberindeki bazı yabancı ve Iraklı komutanlardan oluşan az sayıda heyetin bulunduğu askeri konvoyla birkaç gün önce Musul'u ziyaret ettiği öne sürüldü. Bağdadi'nin Suriye'nin Rakka kentinden buraya geçtiği iddia edildi. DAEŞ mensuplarının ziyaret nedeniyle kentte güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardığı ifade edildi.

Bağdadi'nin olası bir hava saldırısı ihtimalini en aza indirmek için az sayıda zırhlı araçla Musul'a girdiğine yönelik istihbarat aldıklarını aktaran kaynaklar, "Nereyi ve neden kenti ziyaret ettiğini tam olarak bilmiyoruz ancak elimizdeki bilgilere göre kent içerisindeki bazı üst düzey komutanları ziyaret ettiği yönünde bilgi geçti. Şu anda kentte olup olmadığını bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Son günlerde kentte alınan yüksek güvenlik önlemlerinin dikkati çektiğini dile getiren Musullu Müeyyed ed-Diri ise, "Daha önce normal bir şekilde geçtiğimiz yollara çok sayıda kontrol noktasının kurulduğunu fark ettik. DAEŞ üyelerine denetimlerin bu kadar yoğunlaştırılmasının sebebini sorduk, onlar da kente üst düzey bir sorumlunun geleceğini belirttiler ancak kimin olduğuna dair bilgilerinin olmadığını aktardılar" dedi.

Aynı gün içerisinde bir başka kontrol noktasından geçmek zorunda kaldığını dile getiren Diri, "Denetimlerin burada da çok sıkı olduğunu gördüm. Güvenlik önlemlerinin neden bu kadar yüksek tutulduğunu sormamız üzerine, Bağdadi'nin Musul'u ziyaret edeceğini belirttiler. Çok sayıda DAEŞ mensubunun caddelerde araç kontrol ettiğini gördük" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Rakka Musul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title