Haberler

Bağcılarlı 1200 yetime bayram hediyesi

Güncelleme:

Bağcılar'da bu yıl da yine Ramazan ayının son haftası düzenlenen "Yetimler Gecesi" yoğun ilgi gördü.

Hayırsever işadamlarının katkısıyla giydirilen 1200 yetim çocuk Ramazan Bayramı'na sevinçle girecek. Yine, çocuklar, tiyatrocuların sunduğu Kavuklu ile Pişekâr oyununu zevkle izledi.

Bağcılar Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayında tüm ilçe sakinlerine hitap eden programlara imza atıyor. Bu yıl da yine Ramazan ayının son haftası düzenlenen Yetimler Gecesi'nde ilçedeki yetim çocuklara kıyafet yardımında bulunuldu. Yeni kıyafetlerine kavuşan ve büyük bir sevinç yaşayan minik yetimler, kendileri için sunulan çocuk tiyatrosunu ilgiyle izledi.

Bağcılar Belediyesi Kirazlı Ramazan Etkinlik Alanı'nda düzenlenen Yetimler Gecesi'nde duygu dolu anlar yaşandı. Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hayırsever firma ve işadamlarıyla birlikte çok anlamlı bir etkinliği her yıl gerçekleştirdiklerini belirtti. Hz. Muhammed'in (s.a.v), 'yetimi himaye eden cennette benimle yan yanadır' diye buyurduğunu hatırlatan Çağırıcı, "Bizler böyle bir peygamberin ümmetiyiz. Yetim çocuklar bizim yavrularımız. Çocuğu, yaşlısı engellisiyle tüm hemşehrilerimin huzur ve mutluluk içerisinde yaşamalarını hedefliyoruz."dedi. Bağcılar'a Balkanlardan ve Anadolu'nun her yöresinden gelip yerleşen hemşehrieriyle kaynaştıklarını, dostluk ve iyi komşuluk duygularıyla yaşadıklarını kaydeden Çağırıcı, ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu huzur ortamını Bağcılar'da yaşadıklarını belirtti. Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör olayına da değinen Çağırıcı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu. Çağırıcı, "Bağcılar ailesi olarak terörü şiddetle kınıyoruz. Ülkemizde ezan dinmeyecek ve bayrak inmeyecek." dedi.

"MİNİK ÖĞRENCİLER ORTA ASYA RÜZGÂRI ESTİRDİ"

Programın ilerleyen anlarında TV Programcısı Sezgin Maden çocuklara yönelik etkinlik sundu. Minikler, çocuk tiyatro oyuncularının sunduğu Kavuklu ile Pişekâr oyununu ilgiyle izledi. Ayrıca Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden minik öğrenciler de okudukları Kur'an-ı Kerim, İlahiler ve Aşrı Şerif ile davetlileri duygulandırdı. İlerleyen dakikalarda çocuklar ile protokol hatıra fotoğrafı çektirdi. Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Müdiresi Sinem Fırat'ın yanı sarı çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Ramazan Bayramı Lokman Çağırıcı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title