Haberler

Bağcılar Yeni Eğitim Yuvalarına Kavuşuyor

200 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar, yeni okul ve yurt binalarına kavuşuyor.

200 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar, yeni okul ve yurt binalarına kavuşuyor. ilçede Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Bağcılar Belediyesi ve hayırseverlerin katkısıyla başlatılan okul inşaatları, tüm hızıyla devam ediyor.

Ülkemizdeki 9 ilin nüfusundan daha fazla öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar, yeni okul ve yurt binalarına kavuşuyor. 1992 yılında ilçe olup belediye kurulduğunda 16 devlet okulu bulunan ve şu an ise 104'ü devlet, 83'ü özel okul olmak üzere 187 okulun hizmet verdiği ilçede, ilim yuvalarının bir kısmının inşaatları devam ederken, yenilerinin de temelleri atılıyor. Şu an inşaatı devam eden ilk, orta ve lise binalarının tamamlanmasıyla ilçe toplam 26 okul daha kazanmış olacak.

"Okul inşaatları devam ediyor"

Bağcılar'da temelleri atıldıktan sonra inşaat çalışmaları da hızla devam eden binalar ilçeyi adeta şantiyeye çevirdi. Halen, Bağlar Mahallesinde ilkokul ile Hayriye Kayraklı İlkokulu, Kirazlı Mahallesinde lise, Mahmutbey Mahallesi'nde ortaokul ve ilkokul, Göztepe Mahallesinde Ticaret Meslek Lisesi ile ilkokul, Kemalpaşa Mahallesi'nde lise, Yeni Mahalle'de İstiklal İlkokulu, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde Eğitim Uygulama Okulu inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. Yine, Yıldıztepe Abdurrahman- Nermin Bilimli İlkokulu ek bina, Hürriyet Mahallesi Gazi İlkokulu, 100. Yıl Mahallesi Türk İsveç Kardeşlik Okulu Ek binası ile Demirkapı Mahallesi Selahattin Eyyubi İmam Hatip Okulu yanına da yurt binasının proje çalışmaları da tamamlandı. İhale çalışmaları tamamlandıktan sonra binaların inşaat çalışması başlayacak.

"Bağcılar eğitimde de öncü"

İlçede şu an 12 okul ve yurt inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, önümüzdeki dönemde de 4 okul ve yurt binalarının ihale aşamasında olduğunu, aynı süreçte 10 okul inşaatı çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Çağırıcı, "Okul inşaat çalışmalarımız tamamlandığında ilçemiz toplamda 26 adet okul daha kazanmış olacak." dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title