Haberler

Bağcılar'daki Lisede Protesto Davası

Yavuz Sultan Selim Lisesi'ndeki bir sınıfta "YÖK'ü protesto" gerekçesiyle "izinsiz gösteri" ve "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan 2'si tahliye edildi.

Bağcılar'daki bir lisede "YÖK'ü protesto" gerekçesiyle "izinsiz gösteri" ve "terör örgütü propagandası" yaptığı iddia edilen 3 kişinin yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 46. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Enis Ö, İ. K. ve tutuksuz sanık M. K. ile okulun müdür yardımcısı müşteki Nadir Günen katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Enis Ö, olayla ilgisinin olmadığını savunarak, "Ben lise öğrencisiyim. Sosyal paylaşım sitesinde bir açıklama yapılacağını duydum. Merak ettiğim için olayın olduğu liseye gittim. Ben zaten okulun bahçesine girmeden olaylar başladı. Çıkan kargaşada polisler beni de aldı. Herhangi bir örgütle alakam yoktur. Terör örgütü lehine bir slogan atmadım. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Diğer tutuklu sanık İ. K. da açıköğretim öğrencisi olduğunu, olayın gerçekleştiği liseye yakın oturduğunu, okulun önünden geçerken sesler duyduğunu ve bakmak için olay yerine gittiğini öne sürdü.

Olaylar sırasında polislerin geldiğini ve döverek kendisini gözaltına aldığını iddia eden İ. K, "Hiçbir örgüte üye değilim. Okulda herhangi bir slogan atmadım" dedi.

Tutuksuz sanık M. K. ise okulun öğrencisi olduğunu, polisin kendisine hiçbir şey demeden gözaltına aldığını, okulun kapılarını kilitlemediğini, örgüt üyesi olmadığını ve slogan atmadığını ileri sürdü.

Duruşmada söz verilen müşteki Nadir Günen de söz konusu lisede müdür yardımcısı olarak görev yaptığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Tutuksuz sanık M. K. bizim okulun öğrencisidir. Diğer 2 sanığı hiç görmedim. 2 öğrencim yanıma gelerek birkaç kişinin sınıfa girdiğini ve kapıyı iple içeriden bağladığını söyledi. Ben de sınıfa giremeyince polisleri aradım. Kapı kapalı olduğu için olayları çıkartan kimsenin yüzünü görmedim."

Sanıkların avukatı Oya Aslan da müvekkillerinin atılı suçları işlediklerine dair dosyada somut delil bulunmadığını savunarak, beraatlerini talep etti.

Hakim Hüseyin Gülmez, tutuklu sanıklar Enis Ö. ile İ. K'nın savunmalarının alınmış ve dosyadaki delillerin toplanmış olmasından dolayı tahliyelerine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 6 Kasım 2014'te DHKP/C terör örgütünün bünyesinde faaliyet gösteren "Dev-Genç organizasyonu" adı altında şüpheliler Enis Ö, İ. K. ve M. K'nın Bağcılar'daki Yavuz Sultan Selim Lisesi'nin bir sınıfını işgal ederek terör örgütü lehine slogan attıkları belirtildi.

Şüphelilerin sınıfı boşaltarak öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini engellediği ve izinsiz toplandıkları anlatılan iddianamede, 3 şüpheli hakkında "terör örgütü propagandası yapma", "eğitim ve öğretimi engelleme" ile "izinsiz gösteri yapma" suçlarından 1 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istendi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Bakırköy Bağcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title