Haberler

Bağcılar'daki Cinayet Davasında Karar

Bağcılar'da, tartıştığı eşi Remziye Eripek'i sopayla döverek öldürdüğü iddia edilen Celal Eripek hakkında mahkeme, "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bağcılar'da, tartıştığı eşi Remziye Eripek'i sopayla döverek öldürdüğü iddia edilen Celal Eripek hakkında mahkeme, "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Celal Eripek ve tarafların avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Sinan Çoşar, bir önceki celse verdiği mütalaa olan sanık Eripek'in "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebini tekrarladığını belirtti.

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Züleyha Gülüm, sanığın olay meydana gelmeden önce eşini ve kızını daha önceden de dövdüğünün sabit olduğunu, kalp hastası olan bir kişiye fiziksel şiddet uygulandığında kalp krizinin tetikleneceği ve ölümle sonuçlanacağı herkes tarafından bilinen öngörülebilecek bir durum olduğunu belirtti.

Avukat Gülüm, sanık Celal Eripek'in yargılama aşamasında iyi niyetli olmadığını ifade ederek, "Sanığın olası kastla insan öldürme suçundan cezalandırılması gerekir. Sanık eşine fiziksel şiddet uygulandığında kalp hastası olan eşinin ölebileceğini bilmelidir. Bu nedenlerle indirim maddelerinin uygulanmaması gerekir" dedi.

Son sözü sorulan tutuklu sanık Celal Eripek, "Ben eşimi çok seviyordum. Çok üzgünüm" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Celal Eripek'in bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasının 3 yıl 4 aya düşürülmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca sanık Eripek'in tutuklu kaldığı süreyi de göz önüne alarak tahliyesine hükmetti.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Celal Eripek'in, 2 Mayıs 2014'te tartıştığı eşi Remziye Eripek'i darbettiği, ardından balkondan aldığı sopayla dövdüğü, Remziye Eripek'in fenalaşarak kusmaya başlaması üzerine hastaneye götürüldüğü ifade edilmişti.

Remziye Eripek'in yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığı belirtilen iddianamede, maktulün Adli Tıp Kurumu raporunda, maruz kaldığı tartışma ve darbın kronik kalp ve damar rahatsızlığını tetiklemesi sonucu ani kardiyak ölümünün meydana geldiği ve olayla ölüm arasında tıbben illiyet bağı bulunduğu kaydedilmişti.

İddianamede, Celal Eripek'in "yakın akrabayı öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Bakırköy Bağcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title