Haberler

Bağcılar'daki Cinayet Davasında Karar

Bağcılar'da, otobüs durağında tartıştığı kişiyi pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen Kara Murat Sağlam, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bağcılar'da, otobüs durağında tartıştığı kişiyi pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen Kara Murat Sağlam, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Sağlam ile tarafların avukatları katıldı.

Son sözü sorulan Sağlam, söyleyeceklerini baştan söylediğini ve ekleyecek bir şeyi olmadığını belirterek, "Her şey açıkça ortadadır. Durup dururken kimse kimseye bir şey yapmaz. Elbette ki bir neden vardır. Olay bundan ibarettir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Sağlam'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar vererek, şartlar oluşmadığı gerekçesiyle sanık hakkında verilen cezada haksız tahrik indirimi ve sanığın yargılama sürecindeki davranışları, suçun işleniş biçimi, olumsuz kişiliğini gözeterek iyi hal indirimi uygulanmasına yer olmadığına hükmetti.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Kara Murat Sağlam'ın, olaydan 4-5 gün önce yolda yürüyen maktul Osman Reis ile tartıştığı, olay günü ruhsatsız pompalı av tüfeğini çantasına koyarak tartıştığı yere yakın bir otobüs durağına gittiği belirtilmişti.

Sağlam'ın, otobüs durağında Reis'i yanına çağırdığı ancak maktulün kabul etmediği ifade edilen iddianamede, sanığın av tüfeği ile 6 el ateş ederek maktulü öldürdüğü ve olay yerinden ayrıldığı aktarılmıştı.

Sanığın önceden tartıştığı maktulü öldürmeyi tasarladığı ve kavga çıkartamayınca av tüfeği ile ateş ederek maktulü öldürdüğü vurgulanan iddianamede, sanık Kara Murat Sağlam'ın "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Olay

Geçen yıl 18 Şubat gerçekleşen olayda, Basın Ekspres yolundaki Basın Tesisleri durağında otobüs bekleyen Osman Reis (24) pompalı tüfekle vurularak öldürülmüş, olayla ilgili gözaltına alınan Kara Murat Sağlam (24), 21 Şubat'ta tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Sağlam Bakırköy Bağcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title