Haberler

Bağcılar'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesine ilişkin "Türkiye'nin Dışişleri Bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda'ya gidecek, Hollanda 'uçuşa yasak' notasını geçiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesine ilişkin " Türkiye'nin Dışişleri Bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda'ya gidecek, Hollanda 'uçuşa yasak' notasını geçiyor. Hollanda, bir sıçrarsın, iki sıçrarsın ama bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan'da. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin, büyütün, bunların hepsi size ters olarak dönecek ve bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan'dan sonra bizler uygulamalarımızı başlatacağız. Bizler sabırlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar'da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bağcılar'ın 22 kilometrekarelik alandaki 760 bini bulan nüfusu ve Anadolu'nun tüm renklerini bir araya getiren yapısıyla adeta hem Türkiye'nin hem de İstanbul'un özeti gibi olduğunu belirtti.

Bağcıların ilçe statüsü kazandığı son çeyrek asırlık hikayesinden, herkesin çıkaracağı derslerin olduğunu ifade eden Erdoğan, en zor şartlarda dahi çalışıldığı, azmedildiği, emek verildiği takdirde bir ilçenin nereden nereye geldiğini görmek isteyenin gelip Bağcılar'a bakması gerektiğini aktardı.

Erdoğan, Bağcılar'ın bugün geldiği noktaya çok zor ulaştığı için elindekinin kıymetini bilen bir ilçe olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstikrarın ve güvenin değerini Bağcılar çok iyi bilir. Çünkü burada ticaret, sanayi, eğitim, sağlık, ulaşım var. Velhasıl ekonomi, istihdam, geleceğe güvenle bakmak için gereken her şey var. Bunun için Bağcılar lafa değil, icraata bakar. Burası ilçe oldu. İlk belediye başkanı Feyzullah Kıyıklık kardeşimiz. Onunla beraber burada bir süreç başladı. Seçim kampanyalarını çizmelerle yaptığımız Bağcılar, çok kısa zamanda adeta bir medenileşme, modernleşme sürecini yakaladı. O günleri bilenler var değil mi? İşte onun için 16 Nisan'da 'evet.' Bu kardeşiniz, 1994'te büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğunda Bağcılar yanımızdaydı. 1999 yılında haksız bir şekilde mahkum edilerek cezaevi yolunu tuttuğumuzda, Bağcılar yine yanımızdaydı. 2002 yılında milletvekili seçimini kazanıp ülkenin yönetimini devraldığımızda Bağcılar yine yanımızdaydı. 2007 yılında Cumhurbaşkanı seçimimiz engellenmek istendiğinde hem seçimde hem referandumda Bağcılar bir kere daha ahde vefasını gösterdi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013'ten itibaren Gezi Olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, bölücü örgütünün çukur eylemleriyle köşeye sıkıştırılmaya çalıştığında da Bağcılar'ı yine yanlarında bulduklarını anlattı.

Erdoğan, 2014'te 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığına aday olduğunda Bağcılar'ın yüzde 61 ile farkını bir kez daha gösterdiğini aktararak, "İnanıyorum ki 16 Nisan, herhalde yüzde 61'in de çok çok üstünde olacak. Sadece Bağcılar değil, memlekette kimler varsa onları da telefonlarımızla arayacağız." dedi.

Darbe gecesinde Bağcılar'ın 7'den 70'e sokaklara dökülerek Cumhurbaşkanı'na, hükümetine, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını tüm dünyaya ilan ettiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bağcılar o gece Malazgirt'te Bizans ordusunun üzerine yürüyen yiğitlerin ruhunu şad etti. Bağcılar o gece Anadolu'yu bize ebedi yurt haline getiren Selçuklu'nun, Osmanlı'nın mirasına sahip çıktı. Bağcılar o gece Çanakkale şehitlerinin, Kurtuluş Savaşı şehitlerinin, terörle mücadele şehitlerinin ruhlarının yeniden dirilişine şahitlik etti."

Şair Mehmet Akif Ersoy'un "Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor/ Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor/

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker/ Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer" mısralarını okuyan Erdoğan, 15 Temmuz gecesi tüm Bağcılar'ın, tüm Türkiye'nin bir hilal uğruna toprağa düşmeye hazır birer asker olduğunu söyledi.

"Yatırımlarımızı hayata geçirmeyi sürdüreceğiz"

Karşıda ise FETÖ ihanet çetesinin teröristleri ve onları destekleyen karanlık güçlerin olduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"O gece 249 kardeşimiz tertemiz alınlarından vurularak şehadet makamına erişti ve bir kısmı ne yazık ki arkadan vurularak şehit edildi. 2 bin 193 kardeşimiz yaralanıp gazi oldu. Bu ülkede vatanları, bayrağı, ezanı, özgürlükleri için güneş gibi batmaya hazır 80 milyon yürek olduğu müddetçe kimse bize yan bakamaz, kimse bize diz çöktüremez. Hep söylüyorum böyle bir milletin mensubu olduğum için Rabbime ne kadar hamd etsem azdır.

Terör örgütleri bir yandan o FETÖ'nün malum takımlarını üzerimize salarken veya bunları üzerimize salanlar diğer yandan ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar biz kendi yolumuzdan sapmayacağız, kendi gündemimizi asla terk etmeyeceğiz. Bir yandan askerimizle, bir yandan polisimizle, bir yandan korucumuzla terör örgütlerine nefes aldırmazken diğer yandan yatırımlarımızı, projelerimizi, programlarımızı titizlikle hayata geçirmeyi sürdüreceğiz."

Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesine ilişkin şunları söyledi:

"Hollanda'da vatandaşlarımızla buluşma programına gidecekken kendisine 'uçuşa yasak' haberi geldi. Düşünün, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda'ya gidecek, Hollanda 'uçuşa yasak' notasını geçiyor. Hollanda, bir sıçrarsın, iki sıçrarsın ama bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan'da. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin, büyütün, bunların hepsi size ters olarak dönecek ve bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan'dan sonra bizler uygulamalarımızı başlatacağız. Bizler sabırlıyız. Men sabera zafera. Sabreden kimse zafere ulaşır.

İşte şu anda Bağcıların insanları, buradan Hollanda'ya notasını veriyor. Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma, bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek? Tabii burada ben diplomasiyi konuşuyorum, yoksa vatandaşların seyahatini değil, o ayrı bir konu ve bunların değerlendirmesini ona göre yapacağız. Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir bunu biliyor. Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist. Bunu böyle biliniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışından etkinliği izleyenlere de seslenerek "Bugün Hollanda bizi seyrediyor, Bağcılar'ı seyrediyorum. Burada bir şehir toplantısı yapmıyoruz, ilçe toplantısı yapıyoruz. Almanya bizi izliyor şu anda, ekranları başından bizi izliyorlar. Avrupa'nın diğer ülkeleri, Fransa'daki Türkler, kardeşlerimiz bizi izliyor, Hollanda izliyor, Belçika izliyor, İskandinav ülkeleri bizi izliyor. Hepsine selam olsun. 16 Nisan için selam olsun." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bağcılar Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title