Haberler

Bağcılar'da "Mobil Bilim Laboratuvarı" Hizmette

Bağcılar'da hayata geçirilen Mobil Bilim Laboratuvarı ile her okulda fizik ve kimya dallarında çeşitli deneyler yapılıyor.

Bağcılar'da hayata geçirilen Mobil Bilim Laboratuvarı ile her okulda fizik ve kimya dallarında çeşitli deneyler yapılıyor.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, proje, öğrencilerin üretkenliğini arttırmak ve edindikleri bilgileri geliştirmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hizmete sunuldu. Bilimi sevdirmek, bilim konusunda toplum genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan TÜBİTAK Bağcılar Bilim Şenliği Projesi kapsamında öğrencilere deney örnekleri sunuluyor.

Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi ve Bilgi Evleri'nde görev yapan eğitmenlerin bulunduğu Mobil Bilim Laboratuarı okulları ziyaret ediyor. Öğretmenler eşliğinde çocukların bilgi ve birikimini geliştirecek ilginç kimya ve fizik dersi deneyleri yapılıyor. Mobil araçla yapılan fizik dersi deneyinde öğrencilerle güneş hücresi ile çalışan motorlu fan yapılıyor. Kimya dersinde de sihirli köpükler, kontrollü duman, köpük şelalesi, renklerin dansı gibi görselliği yüksek deneyler sergileniyor. Mobil araç, sabah 9.00-12.00 ile öğleden sonra 13.00-16.00 saatleri arasında faaliyet gösteriyor.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede yetenekli çocukların keşfedilmesi ve onların en iyi şekilde eğitim alabilmesi amacıyla hizmetler sunduklarını belirterek, "İnsanlar çocukluk döneminde bilimsel çalışmalara daha çok ilgi gösteriyor. Bu amaçla çocuklarımızın zihin gelişimine yönelik projeler hazırlayarak hizmete sunuyoruz. Mobil Bilim Laboratuvarı çalışmamız da çocuklarımızın bilime ilgi göstermesine katkı sağlıyor. Hem eğleniyorlar hem bilimsel deneylere katılıyorlar. Aynı zamanda çalışmalara odaklanıyorlar. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi Evleri Bağcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title