Haberler

Bağcılar'da Mısır İçin Dua Edildi

Güncelleme:

Bağcılar'da bulunan sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Mısır'da yaşanan katliam için bir basın bildirgesi yayınladı.

Bağcılar'da bulunan sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Mısır'da yaşanan katliam için bir basın bildirgesi yayınladı. Yüzlerce Bağcılarlı'nın da katıldığı toplantıda Adeviyye Meydanı'nda darbe yönetiminin askerleri tarafından öldürülenler ve yaralananlar için dua edildi.

Mısır Adeviyye Meydanı'nda darbe yönetiminin askerleri tarafından öldürülen ve yaralananlar için Bağcılar'da dua halde edildi. Bağcılar da bulunan sivil toplu örgütlerinin düzenlediği toplantıya İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İHH İnsani Yardım Vakfı Ortadoğu Masası Koordinatörü Vakar Necmettin, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak ve Bağcılar sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı.

Duaya katılan yüzlerce kişi Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı'nın yanında kurulan platformda LED ekranda Mısır Adeviyye Meydanı'ndaki son durumu canlı yayında izledi.

BU VAHŞETİ DÜNYA MEDYASI GÖRMÜYOR

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın açılış konuşmasından sonra konuşan İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca Ramazan ayının paylaşma, kardeşlik ve huzur ayı olduğunu belirterek, "Son yıllarda Müslüman dünyasında birçok vahşi olaylar yaşanıyor. Uluslararası medya bunları görmüyor. Son iki günde Mısır'da katledilenleri görmüyor. Dünya medyası İngiltere Kraliyet ailesinin bebeğini günlerce manşetlere taşıyor. Ama Suriye' de, Mısır'da öldürülen bebekler yok. Onlar bu zulümleri görmüyor. Biz Müslüman ülkelerde yaşanan bu zulmü göreceğiz. Görmeyenlere duymayanlara rağmen dik duracağız. Biz inadına kardeş olacağız. Bu ülke, birlik ve beraberlik içerisinde güçlü olmak durumundayız. Dualarımız Mısır, Suriye ve Somali'de zulüm gören kardeşlerimizin bir an önce huzura kavuşmaları için" diye konuştu.

BATI MISIR'DA DEMOKRASİYİ KABULLENEMEDİ

İHH İnsani Yardım Vakfı Ortadoğu Masası Koordinatörü Vakar Necmettin de yaptığı konuşmada Mısır'ın 1953 yılından beri askeri rejimlerle yönetildiğini belirterek "Mısır ilk defa demokratik bir seçimle bir Cumhurbaşkanı seçti. Ancak batı bunu kabullenemedi. Darbe olduktan sonra bugüne kadar 480 kişi şehit olurken, 8 bin kişi yaralandı. 2 bin insan hapislerde yatıyor. 9 televizyon 5 gazete kapatıldı" dedi. İHH olarak birçok ülkelere insani yardım yaptıklarını söyleyen Necmettin, tüm dünyanın gözünün Türkiye'de olduğunu ve çok dikkatli davranılması gerektiği ifade etti.

300 YILDIR SÜRÜNÜYORUZ

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak son yıllarda Müslüman ülkelerinde oynan oyunlara dikkat çekilmesi gerektiğini söyleyerek, "Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytandır. Müslümanların görevi şikayet etmek değil, yardım dilenmek değil, çözüm üretmektir. Boşa geçecek bir saniyemiz, boşa harcanacak bir kuruşumuz yok bizim. Küçük hesaplarla uğraşmayın. Allah'a inanan bir ümmet ancak insanlığın bu problemini çözebilir. 1.5 milyar İslam ülkesinin geliri Almanya kadar değil. Böyle gitmiyor. Böyle gitmemeli. Sünepe adamlarla, korkan, el etek öpen, dudakları aşağı sarkmış adamlarla İslam ümmetinin meselesi çözülmez, Toparlanmamız gerekiyor. Yoksa Suriyeler Mısırlar bitmez. 300 yıldır sürünüyoruz. Yetmedi mi hala? Gezi'nin oyuncağına döndürmeyelim ülkeyi. Söz konusu olan sizin geleceğiniz insanlığın geleceğidir" diye konuştu.

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Ardından Bağcılarda bulunan sivil toplum örgütleri adına basın bildirgesini okumak için sahneye çıkan Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan; "Kardeş ülke olan Mısır'da yaşanalar hepimizi derinden üzmektedir. Bizler sivil toplum örgütleri olarak mısırdaki kardeşlerimize dua ediyoruz ve onların yanındayız. Hain saldırılarda hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Rabbimizden şefaatler diliyoruz, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Darbe yönetiminin bir an önce sona ermesini diliyoruz. Zalimler için yaşasın cehennem" diyerek sözlerini tamamladı.

Yavuz Selim Cami İmam Hatibi Nurullah Yıldırım'ın okuduğu Kur'an'dan sonra Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula Mısır'da yaşanan zulmün bitmesi için Bağcılarlılarla birlikte dua etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdurrahman Dilipak Adeviyye Meydanı Güncel Haberler

title