Haberler

Bağcılar'da Kutlu Doğum Coşkusu

Bağcılar Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası’nda anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı.

Bağcılar Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası'nda anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı.

Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin 1444'üncü yılı münasebetiyle Bağcılar Belediyesi, Bağcılar İlçe Müftülüğü ve BAGİMDER tarafından "Dünya Bize Biz Birbirimize Emanetiz" adlı Kutlu Doğum Özel Programı düzenlendi. Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen programda konuşan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, "Peygamberimiz (s.a.v.) de bir insandı. O, insanların kendisini takip edebilmesi için insanların seviyesinde kaldı. O bir insandı ancak herhangi bir insan değildi. Ona vahiy inmişti, o seçilmişti" dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, İslamiyet'e göre farklılıkların bir kimlik olarak yaşatılması gerektiğini ifade etti. İnsanın erdemli ve faziletli davranarak bir arada yaşamayı bilmesi gerektiğini vurgulayan Çağırıcı, "Toplumsal kural, norm, değerler ve dini esaslar insanın toplum hayatında nasıl hareket etmesi gerektiğini belirler. İslamiyet, tüm dinlerin yapmak istediği toplumda bir arada yaşama düzeninin nasıl kurulacağını göstermektedir. Dinimiz hassas bir şekilde barışa ve insanca yaşamaya örnek göstermektedir" diye konuştu.

Çağırıcı ayrıca, Avrupa'da İslamofobiya hareketinin geliştiğini de belirterek, barış içinde yaşama vurgusuna rağmen ötekileşmenin ciddi boyutlara ulaştığını kaydetti.

DÜNYACA ÜNLÜ İMAM HATİPLERDEN KUR'AN ZİYAFETİ

Salonu dolduran davetliler Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Ebubekir Camii İmam Hatibi Hasan Kılıç, Eminönü Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer'in de aralarında bulunduğu dünyaca ünlü imam hatiplerin Kur'an-ı Kerim tilavetini huşu içerisinde dinledi. Programın ilerleyen dakikalarında Naat-ı Şerif ile şiir dinletisi sunuldu. Bağcılar Belediyesi Bilge Çocuk Grubu ile Ravza İlahi Grubu'nun okuduğu İlahiler ilgiyle dinlendi.

Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title