Haberler

Bağcılar'da Kurallara Uymayanlara Ceza Yağdı

Bağcılar'da 1460 polisin katıldığı hava destekli operasyonda sokakta dolaşan 2 bin 221 kişiye kimlik kontrolü yapıldı.

Bağcılar'da 1460 polisin katıldığı hava destekli operasyonda sokakta dolaşan 2 bin 221 kişiye kimlik kontrolü yapıldı. Çok sayıda kesici alet ile bir kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Trafik ekiplerinin de katıldığı operasyon sırasında kontrolden geçirilen sürücülere toplam 52 bin liralık ceza kesildi, 36 araç trafikten men edildi. Operasyonda içki satış saati dışında içki satan iki dükkan hakkında işlem yapılırken, yüzlerce paket kaçak sigara ve korsan CD'ler ele geçirildi.

İstanbul İl Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan planlamayla dün Bağcılar'da saat 19.00 sıralarında 1460 polisin katılımıyla operasyon yapıldı. Uygulamaya, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Önleyici Hizmetler, Havacılık, Güven Timleri, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ile ilçe ekipleri destek verdi. Operasyona uyuşturucu maddelere duyarlı dedektör polis köpekleri de katıldı.

4 SAATTE 2 BİN 221 KİŞİ KONTROLDEN GEÇİRİLDİ

Gece yarısında kadar devam eden uygulama, yaklaşık 4 saat sürdü. Çalışmada 2 bin 221 kişiye kimlik kontrolü ve üst araması yapıldı. Aramalarda çok sayıda kesici alet, 1 kuru sıkı tabanca, bir 'muşta' ele geçirildi. Üst araması yapılan 4 kişide ise uyuşturucu madde bulundu. Çeşitli suçlardan haklarında arama kararı bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri araçlar üzerinde ortak uygulama yaptı. Çalışmada 405 araç kontrolden geçirildi. Şüpheli görülen araçlarda asayiş ekipleri arama yaptı. Trafik ekipleri ise araç ve sürücülerin belgelerini inceledi. 36 araç trafikten men edildi. 4 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 6 sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapıldı. 46 sürücüye toplam 52 bin TL para cezası kesildi.

İÇKİ SATANLARA, KUMAR OYNAYANLARA, SİGARA İÇENLERE CEZA YAĞDI

İstanbul Polisi tarafından işyerlerinde yapılan denetimlerde ise; bin 318 paket kaçak sigara, 568 korsan CD, çok sayıda bandrolsüz içki ele geçirildi. 88 tekel bayisinde kontrol yapan ekipler, alkol satış saatinin yasak olduğu zaman diliminde, içki satan 2 dükkana işlem yaptı. 3 kahvehanede tombala oynatıldığı belirlendi. Bu iş yerleri kapatılırken, kumar oynayan 123 kişiye idari para cezası kesildi. Kapalı alanlarda sigara içilmesine izin verdiği tespit edilen 2 işyerine de para cezası kesildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güven Timleri İstanbul Bağcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title