Haberler

Bağcılar'da Kiraz Dalından Yendi

Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri’nden biri olan Kiraz Bahçesi’nde piknik sezonu açıldı.

Bağcılarlı’lar, ismini bir zamanlar kiraz bahçelerinden alan Kirazlı Mahallesi’ndeki Kiraz Bahçesi’nde buluştu. 2 bin 10 metrekare alan üzerinde oluşturulan Kiraz Bahçesi’ndeki kirazları dalından yemek isteyen yüzlerce vatandaş, saatler öncesinden ağaçların altına bez sererek bekledi. Çocuk, yaşlı her yaştan Bağcılarlı’ların, bir araya geldiği Kiraz Bahçesi’nde ilçe halkı dalından kiraz yedi. Folklor grubunun da eşlik ettiği etkinlikte vatandaşlara çeşitli ikramlar da yapıldı.

BAŞKAN ÇAĞIRICI, ELLERİYLE ÇOCUKLARA KİRAZ YEDİRDİ

Dalından kirazları elleriyle çocuklara kiraz yediren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ın bağların olduğu, üzüm ticaretinin yapıldığı bir bölge olduğunu ifade ederek, “Şehirlerde yetişen çocuklarımız acaba ceviz, kayısı, kiraz ağaçta mı oluyor, yer de mi? diye soruyorlardı. Ancak kitaplarda ya da ailelerinden öğrendikleri kadarıyla biliyorlardı. Bizde çocuklarımız yaşasın, öğrensin diye Nostalji Bahçeleri Projeleri kapsamında böyle meyveler yetiştiriyoruz” dedi.

“MİLLETE, EZANA, BAYRAĞA ZARAR VERİLMESİNE RIZA GÖSTERMEYİZ”

Lice’de yaşanan olayları dün Bağcılar’da protesto eden gruba da seslenen Çağırıcı, “Hiçbir insanın öldürülmesine hiçbir mümin rıza göstermez. Bağcılar Belediyesi ve başkanı olarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Ama vatana millete, ezana, bayrağa İslam’a zarar verilmesine de asla rıza göstermeyeceğimizi vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

Çağırıcı, basın açıklaması ya da protesto yapmak isteyen kişilere Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik bir ülke olduğunu da hatırlattı.

Açıklamanın ardından keyifle kirazlarını yiyen vatandaşlar, “ İstanbul şartlarında pazardan ya da manavdan almak zorunda kalıyoruz. Aynı zamanda meyvelerin nasıl yetiştiğini çocuklarımız öğrenmiş oluyor” şeklinde konuştu.

“Kirazların tadı da çok güzelmiş” diyen Hakan Aktay, “Ben hayatımda hiç köye gitmedim, kiraz nasıl yetişir, üretilir bunları ancak hocalarımızdan öğreniyorduk. Burada yaşadım gördüm” dedi.

ŞENGÜL KARAKIŞ

İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title