Haberler

Bağcılar'da İlginç Buluş: "Sensörlü Sandalye"

Bağcılar'da Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nin "Yeteneğim Geleceğim Projesi" kapsamında düzenlenen programda, öğrencilerin, işlematör, dönüştür kazan, insansı robotkol, organik sabun, organik sineksavar krem, organik diş macunu, kolonya, sensörlü sandalye gibi ilginç buluşları gösterime sunuldu.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi tarafından hazırlanan "Yeteneğim Geleceğim Projesi" final programı, Halk Sarayı'nda yapıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve İlçe Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Yılmaz'ın katıldığı programda, yetenekli çocukların hazırladıkları birbirinden ilginç projeler ve deneyler, davetlilerin beğenisini kazandı. En dikkati çeken projelerden biri olan sensörlü sandalyeyi, ilk olarak Belediye Başkanı Çağırıcı denedi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çağırıcı, gelecek nesli emanet edecekleri çocukların eğitimine her zaman öncelik verdiklerini belirtti. Dezavantajlı gruplar için birbirinden önemli çok sayıda proje gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çağırıcı, "Mevlana'nın ifadesiyle 'Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar.' Biz öğrencilerimize, gençlerimize güveniyoruz. Onların bugün ve yarın daha başarılı olmaları için imkanlar oluşturuyoruz. İnanıyorum ki; Bağcılar'da geleceğin, doktorlarını, avukatlarını, sanatçılarını ve bilim insanlarını yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

İlginç projeler

Enderun Yetenekli çocuklar Merkezi'nin "Yeteneğim Geleceğim Projesi" kapsamında düzenlenen programda birbirinden ilginç buluşlar konukların gösterimine sunuldu.

Öğrenciler, işlematör, dönüştür kazan, insansı robotkol, organik sabun, organik sineksavar krem, organik diş macunu, kolonya, sensörlü sandalye, bilgisayar oyunları, play atention, astronomi gezegen modelleri, da Vinci makinalarında hazırlanan modeller, zome tool, ahşap çalışmaları, su arıtıcısı, güneş sistemi ölçek modelleri, hücre modelleri, ebru ile yağlı boya çalışmalarını sergiledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Ak Parti İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title