Haberler

Bağcılar'da Camiler Gül Kokuyor

Mübarek Ramazan ayına kısa süre kala Bağcılar’daki cami, mescit, Kur’an kursu ile iki cem evi Ramazan ayına hazırlanıyor.

Mübarek Ramazan ayına kısa süre kala Bağcılar'daki cami, mescit, Kur'an kursu ile iki cem evi Ramazan ayına hazırlanıyor. İbadethanelerdeki halılar yıkanıyor, fayans ve mermerler siliniyor. İlçedeki camiler Ramazan ayı boyunca gül suyu kokacak.

Bağcılarlılar 11 ayın sultanı Ramazan ayını karşılamaya hazırlanıyor. Ramazan ayı heyecanının en yoğun şekilde yaşandığı ilçede hazırlıklar devam ediyor.

Ramazan ayı hazırlıklarını aralıksız sürdüren Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 72 cami, 30 mescit, 62 Kur'an kursu ile 2 cem evi temizlik çalışması yapıyor. Temizlik çalışmalarını sürdüren 20 personel, ilk başta ibadethanelerde kuru temizlik yapıyor, ardından da halılar yıkanıyor, fayanslar ve mermerler siliniyor. İşçiler, kütüphane ve ayakkabılıkların temizliğini de ihmal etmiyor. Mihrap, minber, balkon ve avizelerin temizliğinin de tamamlanmasının ardından caminin her bir tarafına gül suyu sıkılıyor.

"11 AYIN SULTANI RAMAZAN'I EN İYİ ŞEKİLDE KARŞILIYORUZ"

Mübarek Ramazan ayının kimsesiz, yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği bir ay olduğunun altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, en zor günlerde bile ülkemizde dayanışma ve kardeşlik duygularının gelişmesine katkı sağladığını anlattı.

Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatacaklarını da vurgulayan Çağırıcı, "İlçemizin 22 mahallesinde kuracağımız iftar sofralarına tüm hemşehrilerimi bekliyorum. Ramazan'ın hepimize bolluk ve bereket getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Lokman Çağırıcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title