Haberler

Bağcılar'da 4 Aylık Bebeğin Kaçırılması Davası

Bağcılar'da, 4 aylık bebeğin kaçırılması olayına karıştıkları iddia edilen 4 sanığın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" gibi suçlardan 5,5 yıldan 25 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Bağcılar'da, 4 aylık bebeğin kaçırılması olayına karıştıkları iddia edilen 4 sanığın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" gibi suçlardan 5,5 yıldan 25 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet, Meryem, Nazan ve Hülya Vaykı ile taraf avukatları katıldı.

Sanıklardan Hülya Vaykı hakkında Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesince düzenlenen, "sanığın cezai sorumluluğunun azalmış olduğu" sonuçlu raporun dava dosyasına konulduğu belirtildi.

Mağdur bebek Ahmet Davulcu'nun avukatı Bilal Hacıdervişoğlu bu aşamada diyeceği bir şey olmadığını ifade ederek, mağdurun ailesiyle de temas kuramadığını belirtti.

Sanıklardan Mehmet Vaykı'nın avukatı Mehtap Karakaya, "Diğer sanıklar müvekkilimin olayla ilgisi olmadığını beyan etmişlerdir. Bu nedenle müvekkilimin tahliyesine karar verilsin." dedi.

Sanıklar Hülya ve Meryem Vaykı'nın avukatları da müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Mağdur bebek Ahmet Davulcu'yu havalandırma boşluğundan attığı iddia edilen sanık Nazan Vaykı'nın avukatı Müge Kılınç ise "Eksikliklerin giderilmesine karar verilsin." diye konuştu.

Mağdur bebek Ahmet Davulcu'nun tedavi gördüğü hastaneden raporların istenmesine ve geldiği zaman da Kartal Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü'nce rapor düzenlenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen bebeğin annesi Münevver ve babası Lokman Davulcu'nun zorla getirilmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, dosya kapsamına göre sanıklar Hülya, Meryem ve Mehmet Vaykı'nın tahliyesine, bebeği havalandırma boşluğundan attığı öne sürülen Nazan Vaykı'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tahliye kararının ardından sevinen sanıklardan Meryem Vaykı ağlayarak, "Biz bir şey yapmadık. Teşekkürler hakim bey." dedi.

Olayın geçmişi

Bağcılar'da Ramazan Bayramı arifesinde alışverişe çıkan Lokman ve Münevver Davulcu'nun, bir mağazanın önüne bıraktığı bebek arabasındaki 4 aylık bebekleri Ahmet Davulcu kaçırılmıştı.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, bebeğin tutulduğunu tespit ettikleri Pendik Çamçeşme Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlemiş, Ahmet bebek ise apartmanın havalandırma boşluğuna atılmış şekilde bulunmuştu. Yaralanan bebek hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Olayla ilgili gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 4 şüpheli Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğince "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "kasten öldürmeye teşebbüs", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım" ve "kasten öldürmeye teşebbüse yardım" suçlarından 5,5 yıldan 25 yıla kadar değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davulcu Mazhar Osman Bakırköy Bağcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title