Haberler

Bafra'da Lösemi Haftası Etkinliği

LÖSEV Bafra İlçe Temsilciliği tarafından 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Genç İş Adamları Derneği Başkanı Murat Bölükbaş, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

LÖSEV Bafra İlçe Temsilcisi Erol Korkmaz, "Şu anda vakfımızda 20'nin üzerinde kayıtlı hastamız var. Ankara'da 400 yataklı ama şu anda da 75 yatağını kullandığımız hastanemiz var ve ücretsiz tedavi ediyoruz. Aynı zamanda da ailelerinin kalabilecekleri otelimiz ve okulumuz var. Çocuklarımızın okula gidemediği zamanda okula gidiyorlar. Bir kolejimiz var, buralarda en ufak bir ücret talep edilmiyor. Okullarımızda, AVM'lerimizde stantlar açıyoruz. O stantlarda annelerin yaptığı hediyelikleri satış yapıyoruz. Burada biz Ferah bebek diye bir proje yapmıştık. Bafra'da 600'ün üstünde donör topladık. Yarın bize lazım olan bir şey ama insanlar bilmiyor. Hastalığa yakalandığı zaman verici lazım oluyor, donör lazım oluyor. Dernek olarak dışarıdan gelen insanlar burada sakatlar derneği, lösemili çocuklar derneği adı altında para topluyorlar, böyle bir şey yok. LÖSEV para toplamıyor, kapı kapı gezmiyor, kimseden ücret almıyor. Biz sadece banka ve internet aracılığı ile bağış alıyoruz. Sakatlar derneği de biz de bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Mümkünse elinizden geldiği kadar bu insanlara güvenmeyin" dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın ise, "Sayın Başkanımız Erol Korkmaz bu işin yetişmiş ve lösemi hastası olan ve yenmiş birisi olarak örnek alacağımız bir insan. Bafra'ya vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Ferah bebek konusunda Bafra çok duyarlı davrandı. Bafralı olması nedeniyle buradan uyum sağlanacağı için fazlaca uğraştık, sonucuna da ulaştık. Yüzde yüz uygunlukla tedavisi yapılıyor" diye konuştu.

Fen Lisesi, Anadolu Lisesi 30 Ağustos İlkokulu öğrencilerinin de destek verdiği etkinlik 30 Ağustos İlkokulu öğrencilerinin halk müziği konseriyle son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Korkmaz Aytaç Akın Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title