Haberler

Bafra'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Belli Oldu

Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü, 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak "Kutlu Doğum Haftası"nda bir dizi etkinlik düzenledi.

Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü, 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak "Kutlu Doğum Haftası"nda bir dizi etkinlik düzenledi.

Konuyla bilgi veren İlçe Müftüsü Burhan Keleş, "İnanç kadar insan üzerinde etkili başka bir güç yoktur. Toplumları etkileme ve yönlendirmede dinin etkisi tartışılamaz. Tarihe baktığımızda dini duygular kullanılarak cemiyetler harekete geçirilmiştir. Bu gün gençliğimizin, ailelerin ve toplumun karşılaştığı problemlerden dolayı, Hz. Peygamber'in insanlığa getirmiş olduğu insani ve toplumsal değerlere olan ihtiyacımızı her geçen gün biraz daha hissediyoruz. İşte Kutlu Doğum Haftası, insanlığın ihtiyaç duyduğu değerlerle buluşma haftası olması bakımından çok önemsiyoruz. Toplumun her kesimine hitabeden ve çeşitli yerleşim yerlerinde faaliyetler yaparak, haftanın ruhuna uygun etkinliklerde bulunmayı hedefledik. Her sene olduğu gibi bu sene de hafta, 14-20 Nisan 2013 tarihleri arası kutlanacaktır. Bu seneki faaliyetler bağlamında, Şubat ayında 8 bin 500 lise öğrencilerinin tamamına başkanlığımız yayınlarından Siyeri Nebi kitabı dağıtıldı" dedi.

Müftü Burhan Keleş, ilçede yapılacak etkinlikleri şöyle sıraladı: "Etkinlikler, 14 Nisan 2013 Pazar günü kermes ve kitap fuarının açılı ile başlayacak. Tüm öğrenciler arası 'Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru' konulu makale yarışması yapılacak. İlköğretim 5-8 sınıflar arası Peygamber temalı ezbere şiir ve naat okuma yarışması yapılacak. Her iki yarışmanın birincilerini umreye göndereceğiz. Her iki yarışmadan 10'a kadar dereceye girenlere altın ödülü verilecek. İlkokul 1-4 sınıf öğrencilerinden yetim ve sosyal güvencesi olmayan öğrencilerin tamamına eğitim bursu verilecek. Meşeli Türkmenler ve civar köylerdeki yaklaşık 20 çocuk için sünnet şöleni ve hediye dağıtımı yapılacak. Evrenuşağı ve Kuşluğan köylerinde civar köylerin katılımı ile konferanslar yapılacak. Merkezde ve kolay beldesinde de bay ve bayanlara yönelik konferanslar yapılacak. Ayrıca merkezde Kapalı spor salonunda yurdumuzun çeşitli yöresinden seçkin hafızların katılımıyla Kur'an ziyafeti gerçekleştirilecek. Yaşlılarımız hastalarımız unutulmayacak; huzur evi, hastane ziyaret edilecek, etkinliklerimiz, insanlığa rehber olmuş tüm peygamberlerimize, mihrap ve kürsü hizmeti yapmış hocalarımıza ve şehitlerimize yapılacak olan mevlit programı ve dua ile sonlandırılacaktır." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhan Keleş Samsun Bafra Yerel Haberler

title