Haberler

Bafra'da Kırmızı Et Üreticileri Birliği Hizmet Binası Açıldı

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği, Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Bafra Şubesi yapılan törenle hizmete açıldı.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği, Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Bafra Şubesi yapılan törenle hizmete açıldı.

Bafra, Alaçam, Ondokuzmayıs, Yakakent, Çarşamba, Terme, Salıpazarı, Ayvacık, Tekkeköy, Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerine hizmet verecek şubenin açılışına Kaymakam Ali Katırcı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Merkez Başkanı Bülent Tunç, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, oda başkanları ve davetliler katıldı.

Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, yaptığı konuşmada kentte hayvancılığını daha ileri seviyelere getirmenin her zaman birinci öncelikleri olacağını belirterek şunları söyledi:

"Bu birlikteliğin devamı, besi hayvancılığı için bir ışık, olacaktır. Üreticilerimizin her türlü derdini sıkıntısını her platformda yetkililere ulaştırmak suretiyle çözme kararlılığımızın bilinmesini istiyorum. Son günlerde özellikle bazı basın yayın organlarında sanal olarak yaratılmaya çalışan ithal et söylentileri bizleri derinden yaralamaktadır. İthalat söylentilerini ortaya atanların ülke hayvancılığına verecekleri zararı tahmin etmek çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum. İl genelinde 330 bin büyükbaş hayvan sayımızla Et ve Süt Kurumuna hayvan tedariki konusunda katkı sağlayabileceğimize ve ülke hayvancılığında söz sahibi olacağımıza inanıyorum. Hayvancılıkta büyük işletmelerin sürekli kazandığı, küçük işletmelerin ise kaybettiği söylenir. Biz bir ve beraber olursak 30 bin hayvan varlığı olan bir işletmeyiz. Yapmamız gereken tek şey birlik ve beraberlik içinde olmak. Bizler bunu başaracak güçte ve kararlılıktayız."

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven ise ilde 330 bin büyükbaş, 20 bin civarında manda, 175 bin civarında ise küçükbaş hayvan varlığı olduğuna işaret ederek, "Yani Kırmızı Et Birliği geçmiş yıllardan bahsediyorsak bizim en büyük derdimiz küçükbaşta olan sıkıntımızdan kaynaklanıyor. Et ve Süt Kurumunun bölgemizin ve Türkiye'mizin ihtiyacı olan etin tedarikinde, inşallah Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile birlikte yapacağımız çalışmalarda hem büyükbaş mevcudunun iyileştirilmesi ve küçükbaş varlığının da artırılarak et kalitesinin iyileştirilmesi yönünde çalışmalarımız hep birlikte olacaktır. Bu açılışta birliğin yerini Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile paylaşan İlçe Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl'e teşekkür ederim" dedi.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Merkez Başkanı Bülent Tunç ise "Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan birliğimiz kurulduğundan bu yana hep yanımızda oldu. Samsun ve ilçelerinde yapılacak olan tüm çalışmaları hep birlikte başaracağız. Hizmet binamızın Samsun'umuza ve ilçelerine hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu da Kırmızı Et Üreticileri Birliği hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Kırmızı Et Üreticileri Birliği hizmet binası kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Ali Katırcı Türkiye Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title