Haberler

Bafra'da Beslenme Dostu Okulumuz Projesi

Samsun'un Bafra İlçesinde 'Beslenme Dostu Okulumuz' Projesi Kapsamında Öğrencilere Beslmenme Eğitimi Verildi

Samsun'un Bafra ilçesinde 'Beslenme dostu okulumuz' projesi kapsamında öğrencilere beslmenme eğitimi verildi.

Bafra Sağlık Grup Başkanlığı eğitim ekiplerince proje kapsamında bugüne kadar 628 öğrenciye eğitim verildiği belirtildi.

Proje kapsamında Bafra Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Koordinatörü Ayhan Özyürek, sağlıklı beslenmenin yaşam boyu bütün bireylerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması açımından önem taşıdığını söyledi.

Küreselleşme sürecinde beklenen yaşam kalitesine ulaşmak için tüm toplumda beslenme bilincini artırarak sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimine dönüştürmek gerektiğini belirten Özyürek, 'Türkiye'de halkın beslenme durumu bölgelere, mevsimlere, sosyo-ekonomik düzeye, kentsel ve kırsal yerleşime göre önemli farklılıklar göstermektedir. Beslenme konusunda, halkın bilinçsizliği, hatalı besin seçimi, yanlış hazırlama, pişirme ve saklama yöntemlerinin uygulanması, beslenme sorunlarının boyutlarının büyümesine yol açmaktadır'dedi.

Konuşmalardan sonra Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Koordinatörü Ayhan Özyürek ve eğitim görevlileri Ahmet Yıldıran, Fatma Mete, Dilek Hacıvelioğlu ve Filiz Erdoğan öğrencilerin sorularını yanıtladı

(NA-MKU-MHD) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title