Haberler

Bafa Gölünde Eylem Hazırlığı

Aydın ve Muğla illerinde sınırı bulunan Bafa Gölündeki kirliliği dikkat çekmek isteyen Bafa Gölünü Kurtarma ve Yaşatma Platformu kirliliği dikkat çekmek için bugün Bafa gölünde insan zinciri oluşturacak.

Platformdan yapılan açıklamada, "Her yıl bahar aylarında zeytinyağı fabrikalarının karasuları, göl kıyısındaki balıkçılık tesislerinin atıkları Bafa Gölü'nü öldürüyor. Doğduğu Afyon yakınlarından göle dek geçtiği yerlerdeki yerleşim yerlerinden kaynaklanan evsel atık sularıyla, sanayi tesislerinden kaynaklanan endüstriyel atık sularıyla ve tarım amaçlı kullanılan gübre ve pestisitlerle kirlenen Büyük Menderes Nehrinin taşıdığı kirlilikle Bafa Gölü ölüyor. Büyük Menderes Nehri ile göl arasına yapılan bent nedeniyle doğal su döngüsü bozulup, durgun suya dönen ve ekolojik dengesi bozulan Bafa Gölü ölüyor. ve göl sınırlarında kullanıma açılan tarım arazilerinde kullanılan gübre ve tarım ilaçlarının yağmur sularıyla göle taşınmasıyla oluşan zehirlerle Bafa Gölü her geçen saniye ölüyor. Kirli atıklarla bozulan su kalitesi nedeniyle gölde "alg" denilen yosunlanmanın olağanüstü boyutlarda artması, Bafa Gölü'nü oksijensiz bırakarak başta balıklar olmak üzere sucul canlıların yüz binler, milyonlar ölçütünde öldürüyor. Gölde her ilkbahar ve yaz aylarında milyonlara varan balık, kuş ve her türlü sucul canlı kaybının yaşanmakta olduğunu görmekten derin bir ıstırap duyan ve "Artık bir şey yapmalı" diye bir araya gelen kişiler, dernekler, platformlar, partililer olarak, sayın yetkililer, görevliler, sorumlular, bugüne dek aldığınızı söylediğiniz hiçbir önlem işe yaramadı. Bafa Gölü can çekişiyor. Yüreğinde sevgi taşıyan, doğaya, canlılara ve insanlara karşı, yurdumuza ve tüm dünyaya karşı biraz olsun sorumluluk taşıyan herkesi bugün Bafa Gölü kıyısında insan z inciri oluşturmaya davet ediyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Muğla Bafa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title