Haberler

Bafa Gölü ve Büyük Menderes Deltası 'Ulusal Sulak Alan' Olsun"

Aydın Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Nihat Andaç, Bafa Gölü ve Büyük Menderes Deltasının ulusal sulak alan statüsüne kavuşturulması için teklif sunacaklarını belirtti.

Aydın Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Nihat Andaç, Bafa Gölü ve Büyük Menderes Deltasının ulusal sulak alan statüsüne kavuşturulması için teklif sunacaklarını belirtti

Andaç, yaptığı yazılı açıklamada, Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği çerçevesinde 23 Temmuz 2014'te toplanan Aydın İli Mahalli Sulak Alan Komisyonu'nun ilk toplantısını yaptığını bildirdi.

Toplantıda alınan kararlar uyarınca Aydın-Muğla sınırlarında yer alan Bafa Gölü ve Büyük Menderes Deltası'nın "ulusal sulak alan" statüsüne kavuşturulması adına teklifinin yapılmasının kararlaştırıldığını belirten Andaç, şunları kaydetti:

"Ankara'da toplanacak olan Ulusal Sulak Alan Komisyonu (USAK) bünyesinde değerlendirilecek olan bu karar teklifi kabul gördüğü takdirde, söz konusu alan 'ulusal sulak alan' olarak tescil edilecek. Böylece bu alanların koruma anlayışının daha da güçlendirilerek sürdürülebilir bir kullanım anlayışı geliştirilecek. Yılda 2 kez toplanacak olan Mahalli Sulak Alan Komisyonu'nun bir sonraki toplantısında Aydın ili yerel ölçeğinde önem arzeden diğer sulak alanlarında da envanter çalışmalarına başlanacak." - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Deltası Aydın Bafa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title