Haberler

Arap Emirlikleri, Rus Uçağının Düşürülmesini Önce Kınadı Sonra Vazgeçti

Güncelleme:

Birleşik Arap Emirlikleri Rusya ile düzenlenen ortak toplantıda Türkiye'nin Rus uçağını düşürülmesini kınadı. Konu Türkiye'de gündem olunca da yapılan açıklama değiştirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid bin Sultan el Al Nahyan'ın Rusya ile düzenlenen ortak toplantıda yaptığı ve Bakanlığı'nın internet sitesinde İngilizce olarak da yayımlanan açıklama, Türkiye'de BAE'nin Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadığına ilişkin haberlerin ardından değiştirildi.

ÖNCE KINADILAR

Başkent Abudabi'de Abdullah bin Zayid'in başkanlık ettiği Rus-BAE ortak bakanlık toplantısında konuşan Şeyh Abdullah, BAE Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde daha önce yayımladığı açıklamaya göre şu ifadeleri kullanmıştı:

"BAE'nin son zamanlarda birçok ülkeyi sarsan terör saldırıları serisini, en çok da Mısır'da Sina yarımadasına Rus uçağının düşmesini ve de Suriye'de Rusya'ya ait savaş uçağının düşürülmesini kınadığını yineledi."

SONRA KINAMAKTAN VAZGEÇTİLER

Ancak Türkiye'de medyada "BAE Dışişleri Bakanı, Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadı" haberleri gündeme düştükten sonra, haberde yer alan BAE Dışişleri Bakanlığı internet sitesindeki açıklamanın şöyle değiştirildiği görüldü:

"Bu (toplantı), BAE'nin en başta da Rus yurttaşların bulunduğu uçuş halindeki Rus uçağını, Sina yarımadasının üzerinde hedef alan terör saldırısı olmak üzere birçok ülkeyi sarsan son zamanlardaki terör saldırısı serisini kınadığını hatırlatmak için de bir fırsat. Ayrıca, Suriye'de Rus savaş uçağı ile ilgili olayın ardından Rus dostlarımıza da başsağlığı dileklerimi iletmek benim görevim."

Birleşik Arap Emirlikleri'nin konuya ilişkin yaptığı ilk açıklama şu şekilde:

Açıklamanın Türkiye basınında haber olması ile yapılan ikinci açıklama ise şu şekilde:


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Rusya Federasyonu Türkiye Politika Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (134)

Vatansever:

Babalarinizda satilikti , kendilerini sattilar yahudi ve hiristiyanlarin topu oldunuz, cibilletsiz herif

52
4
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Yaşasın büyük israil!

5
43
yanıtYanıtla
Mert:

Amerika Babalari kulaklarini cekmis

46
0
yanıtYanıtla
Adil:

Şunun duruşuna bak tam dedeleri gibi. Dedelerinin atalarımızı arkadan vurduğu gibi. Biz mi bunlarımı savunacağız.

37
1
yanıtYanıtla
asdewrer:

Allah filistini cezalandırdı tayyip karıştı allah suriyeyi cazalandırdı tayyip karıştı allah dayanamadı sen misin benim işime karışan dedi tayyibi ruslarla cezalandırdı. . .

9
26
yanıtYanıtla
Tarih Yalan Söyleyemez:

Bu araplardan hiç kimseye fayda gelmez, ne biçim millet bunlar yaw

26
4
yanıtYanıtla
ARAP:

türkler hij bir zaman müslüman olamaz allah kur anı araplara göndermiştir türklere değil. türkler ne kadar islamı seçse de seçsin hepsi cehenneme gidecektir.

1
27
yanıtYanıtla
bali:

ic sarabi ´SEV Arabi

25
3
yanıtYanıtla
bry:

Dönekler işte. . .

27
0
yanıtYanıtla
cahiler:

Bunlar kukla bunblarin sozu Halkin sozu degil!

25
1
yanıtYanıtla
Tüm 134 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title