Haberler

Bae'den Mısır'a 1 Milyar Dolar Kredi

ABU Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Mısır Merkez Bankası ile 1 milyar dolarlık kredi anlaşması imzaladığı bildirildi.

ABU Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Mısır Merkez Bankası ile 1 milyar dolarlık kredi anlaşması imzaladığı bildirildi.

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, 6 yıl süreli anlaşmaya, başkent Abu Dabi'yi ziyaret eden Mısır Merkez Bankası Müdürü Tarık Amir ile Abu Dabi Kalkınma Fonu Genel Müdürü Muhammed Seyf ed-Suveydi imza koydu.

Anlaşmanın, BAE'nin imar ve kalkınma yolunda Mısır'a verdiği destekten hareketle iki ülke arasındaki stratejik işbirliği ve koordinasyon kapsamında yapıldığı kaydedildi.

1 milyar dolarlık kredinin hemen yatırılıp yatırılmadığına ilişkin bilgi verilmezken, belirlenen faiz oranı da açıklanmadı.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, nisanda Mısır'ın başkenti Kahire'ye bir günlük ziyaret gerçekleştirmiş ve Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmüştü. Ziyaretin ardından BAE, ülkedeki nakit rezervine destek için Mısır Merkez Bankasına yarısı kredi olarak 4 milyar dolar verileceğini duyurmuş ancak Mısır makamlarından söz konusu miktarın yatırılıp yatırılmadığına dair açıklama yapılmamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Merkez Bankası Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title