Haberler

Badminton: 17 Yaş Avrupa Şampiyonası ve Avrupa Büyükler Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri

Görüntü Dökümü : Şampiyonadan detay Milli takım seçmelerinden detay Sporculardan detay Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı ile röportaj Prof. Dr. Ahmet Faik İmamoğlu Veteranlar Türkiye Badminton Şampiyonası ve milli takım seçmeleri Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Görüntü Dökümü :

Şampiyonadan detay

Milli takım seçmelerinden detay

Sporculardan detay

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı ile röportaj Prof. Dr. Ahmet Faik İmamoğlu Veteranlar Türkiye Badminton Şampiyonası ve milli takım seçmeleri Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Türkiye Badminton Federasyonu tarafından Kemer Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, 35-60 yaş arasında 5 kategoride 142 sporcu katılıyor. Şampiyonada 17 yaş Avrupa Şampiyonası ve Avrupa Büyükler Şampiyonası için milli takım seçmeleri de yapılıyor.

Şampiyona kapsamında yapılan milli takım seçmelerinde 16-21 Şubat tarihleri arasında Rusya'nın Kazan şehrinde yapılacak Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda Türkiye milli takımına girebilmek için 19 sporcu mücadele ediyor. 17-25 Mart tarihleri arasında Polonya2da düzenlenecek 17 yaş Avrupa Şampiyonası için ise 32 sporcu milli takıma girebilmek için mücadele ediyor.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada müsabakaların çok çekişmeli geçtiğini belirtti. Özmekik, 16-21 Şubat tarihleri arasında Rusya Kazan'da yapılacak Avrupa Büyükler Şampiyonası ve 17-25 Mart tarihleri arasında Polonya'da yapılacak 17 yaş Avrupa Şampiyona için milli takım seçmelerinin de yapıldığını kaydetti.

Milli takıma girebilmek için mücadele eden sporcular hakkında konuşan Özmekik, "Müsabakalar çekişmeli bir şekilde geçmekte. Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda bayanlarda derece bekliyoruz. Çünkü orada İstanbul Büyükşehir Belediyesi olimpiyat sporcularımız Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak mücadele edecek. Türkiye badminton tarihinde bayanlarda ilk defa ilk defa üçe girebilmeyi ümit ediyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda" diye konuştu.

Özmekik, 1-14 Şubat tarihleri arasında Avrupa Büyükler Şampiyonası için Bursa'da kampa gireceklerine dikkat çekerek, "Polonya'da yapılacak 17 yaş Avrupa Şampiyonası'nda da çok iddialıyız. İki yılda bir yapılan bu şampiyonda son zamanlarda takım halinde Avrupa üçüncülükleri elde ettik. Ferdi olarak da derece elde eden sporcularımız var. Bu şampiyonada da çok ümitliyiz. Türk badmintonu artık Balkanları aştı. Avrupa ve dünyada dereceler elde etmeye başladık. Özellikle son zamanlarda özellikle liseler arası şampiyonalarda dünyada ve Avrupa'da Çin'den sonra ikincilik ve üçüncülüklerimiz var. Türk badmintonu her geçen gün daha da ileriye gitmektedir" dedi.

Federasyon olarak 2015'de 301 madalya ile badminton tarihindeki madalya rekorunu kırdıklarını ifade eden Özmekik, Türkiye Badminton Federasyonu'nun son 10 yılda uluslararası dallarda Türkiye'ye en fazla madalya getiren beşinci federasyon olduklarını kaydetti.

Veteranlar şampiyonasında 142 sporcu mücadele ediyor

Özmekik, Prof. Dr. Ahmet Faik İmamoğlu Veteranlar Türkiye Badminton Şampiyonası'nda ise 142 sporcunun mücadele ettiğini, şu ana kadar oynanan müsabakaların çok çekişmeli geçtiğini sözlerine ekledi.

Milli takım seçmelerinde ilk gün alınan sonuçlar şöyle: - 17 yaş Avrupa Şampiyonası tek erkekler kategorisinde Kubilay Sadi, Berkay Çiçen, Yazgan Çalışır, çift erkekler kategorisinde Mehmet Çapar-Emre Sönmez, İbrahim Ekşi-Buğrahan Perk, Mehmet Öztürk-Mesut Sezer, tek bayanlar kategorisinde Büşra Ünlü, Betül Söner, Naime Yılmaz, çift bayanlar kategorisinde Edanur Köybaşı-Ayşin Yeşil, Bengisu Erçetin-Nazlıcan İnci, Merve Demir-Başak Kılıç, karışık çiftler kategorisinde Emre Sönmez-Bengisu Erçetin, Mesut Sezer-Edanur Köybaşı, Mehmet Öztürk-Ayşin Yeşil bir üst tura yükseldi.

Avrupa Büyükler Şampiyonası milli takım seçmelerinde ise tek erkekler kategorisinde Murat Şen, Muhammet Ali Kurt, Enis Seselan, çift erkekler kategorisinde ise Yusuf Ramazan Bay-Sinan Zorlu, Haktan Doğan-Osman Uyhan, Bahadır Kağan Kola-Melih Turgut bir üst tura yükseldi.

Dereceye girenlere kupa ve madalyanın verileceği şampiyona, 26 Ocak Salı günü sona erecek.

Kaynak: AA / Spor

İmamoğlu Antalya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title