Haberler

Badıllı Ağabey'den Şiddet Eylemcilerine Ağır Sözler!

Güncelleme:

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı, Kobani eylemlerini çok sert ifadelerle eleştirdi.

Risale Haber'de yayımlanan yazıda, Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) eleştirerek sözlerine başlayan Badıllı ağabey, "Güya Kürtlük adına yapılanların en büyük zararı Kürtlere verildi" diyerek şu ifadelere yer verdi: "Ye'cüc ve Mecüc'ün Kur'an'daki tarifi: 'Yeryüzünde fesat ve ifsat çıkarır, yıkıp, yakıp, öldürüp geçerler' şeklindedir. Hadis-i şeriflerde ise, 'Ye'cüc Me'cüc o kadar fesatlar, o kadar katl u kıtalar yaparlar ki, dünya yaşamaya müsait olmaktan çıkar. Bediüzzaman hazretleri ise Ye'cüc – Me'cücü, anarşilikler, bozgunculuklar, merhametsizlikler, vicdansızlıklar, canavarca hareketlerle tavsif eder.. ve 'kalb-i insanîden hürmet ve merhamet çıkarsa, o insan vahşi canavar bir insan olur' demektedir. Nurun beşinci Şua gibi parçalarına bakılabilir. İşarat'ül İcaz eserinde de, 'Bir insanın kalbinde anarşik temayüller inkişaf ederse, artık o insan zevk ve lezzetini merhametsizce tahrip ve bozmakta bulur' ifadesi yer alır. İşte, son günlerdeki anarşik hadiseler, Ye'cüc ve Me'cüc'ün şiarı olan katl, tahrip, bozma ile göründüğünden, hükmedilebilir ki, orta doğunun ye'cüc – me'cüc'ü IŞİD namındaki habis zümre olduğu gibi, Türkiye'nin ise, Kürtlük ismi altında anarşilikler ve tahribatlar, merhametsiz ve vicdansızca hareketler gösteren PKK'cılar ve bunun bir kuyruğu olan HDP ve BDP'lilerdir diyebiliriz."

'SİZ O FİİLİNİZİ ZERDÜŞT MEZHEBİ NAMINA YAPTINIZ…'

Badıllı ağabey, "Evet hem İŞİD hem berikiler ye'cüc ve me'cüc'ün birer keşif kollarıdır diye bilmemizde bir mahzur olmasa gerek" gibi sözlerle IŞİD'i eleştirirken, "Siz Kürt milliyetçisi değil, Kürt düşmanısınız" dediği şiddet eylemcilerine yönelik ise, "Ey Kürtlük dava eden sahtekarlar! Sizin son günlerde sebep olduğunuz vahşetli tahribatınız kime yönelik olduğunu herhalde düşünmek istemezsiniz. Ben söyleyeyim; o ye'cüc – me'cüc'casına olan tahribat ve ölümler doğrudan Kürt halkına olmuştur. O halde siz Kürt milliyetçisi değil, Kürt düşmanısınız. Bu bedbahtça hurucun sebebi güya yalandan siyasetçi pozisyonunu gösteren sizlersiniz. Okulları yakmak, sağlık ocaklarını kundaklamak, kamu binalarını tahrip etmek işi doğrudan Kürt halkına düşmanlık etmek içindir. Hele Van'da bir irfan müessesi olan binayı ateşe vermeniz ayarınızı açıkça açığa çıkarmıştır. Çünkü o bina Kur'an için Risale-i Nur namına yapılmakta idi. Siz kimin hesabına ve hangi müfsid din düşmanı namına o kabih fiili işlediniz? Ben söyleyeyim, siz o fiiliniz ile mazisi münevver ve Kur'an ve imanla müzeyyen tarihinizi inkar hesabına ve belki de, annesiyle, bacısıyla zinayı mubah gören ve mecûsiliğin kaynağı olan Zerdüşt mezhebi namına yaptığınızı aleme gösterdiniz!.." şeklinde sert sözlerle tepki gösterdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title