Haberler

Bademli Üreticilerine Büyükşehir Belediyesi Desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında ağaç, fidan, yoğurt, ayran ve zeytinyağı alımını kapsayan yeni alım sözleşmesi imzalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında ağaç, fidan, yoğurt, ayran ve zeytinyağı alımını kapsayan yeni alım sözleşmesi imzalandı.

Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde düzenlenen imza törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmada, sağladıkları destekle İzmir tarımının son 14 yılda Türkiye ortalamasının 2,5 katından fazla büyüdüğünü belirtti.

Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak birçok önemli projeye hayata geçirdiklerini dile getirerek, Küçük Menderes havzasındaki diğer üretici kooperatifleriyle de alım sözleşmeleri yaptığını hatırlatarak, "Bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleri tarımda, kırsalda kooperatifçilikten başka bir yöntem kullanmıyor. Hollanda'da tarımsal üretimin yüzde 80'i kooperatifler eliyle gerçekleştiriliyor. Biz ise daha bu işin başlangıcındayız. Onun için güçlü kooperatif, güçlü birlik ve düzgün çalışmayla bu işin üstesinden geliriz." dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Kocaoğlu, "Bu işin panzehiri, birlik beraberliği sağlayacak olan 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bu ülkenin çocuğu olarak, beni yetiştiren ailemden, devletime milletime kadar gücümün yettiği, aklımın erdiğince çalışmaya, vatanıma milletime layık olmaya çalışıyorum. Oy kullanmak, askerlik yapmak, vergi vermek gibi çalışmak da vatan görevimizdir. Hep birlikte çalışalım, üretelim, ele güne muhtaç olmayalım." diye konuştu.

Ödemiş Belediye Başkan Mahmut Badem ise "Bugün İzmir Büyükşehir Belediyemizin yerelde kalkınma modelini üreticiye yansıtarak ürünlerinin kooperatifler eliyle alınmasını sağlayan sözleşmelerden birini imzalıyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Kocaoğlu ile Ödemiş Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi, ağaç, fidan, yoğurt, ayran ve zeytinyağı alımını içeren sözleşmeyi imzaladı.

Törene, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Kocaoğlu Hollanda Menderes Bademli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title