Haberler

Bademli 46. Kiraz ve 13.meyve Fidanı Festivali

Ödemiş ilçesinde belediye tarafından "Bademli 46. Kiraz ve 13.Meyve Fidanı Festivali" yapıldı.

Bademli beldesindeki festival kapsamın belde genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Festivalin açılışında konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, ilçede yetişen kiraz başta olmak üzere bütün yöresel ürünlerin marka olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Ödemiş'in meyve fidanı üretiminde Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Badem, "Yöremiz bugün ülkemizin fidan ihtiyacının %60'ını belki de daha fazlasını karşılamaktadır" dedi.

Festivalde "Kiraz Üreticisi", "Meyve Fidanı Üreticisi" ve "Kiraz Kraliçesi" olmak üzere üç kategoride yarışma düzenlendi.

En iyi kiraz üreticisi yarışmasında birinci Ahmet Algın, ikinci Nurettin Küçükten, üçüncü ise Şerif Demirli oldu. En iyi meyve fidanı üreticisi yarışmasında birinci Savaş Girgin, ikinci Ali Rıza Bıyık, üçüncü Urtimur Fidancılık oldu. Bu yıl Kiraz Kraliçesi de  21 yaşındaki Kübra Çiftçi seçildi.

Festivalde, Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü zeybek ekibi gösteri yaptı. Yöresel sanatçıların da konser verdiği festival, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Festivale bazı İzmir milletvekilleri, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül Özçınar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Badem Bademli Ödemiş İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title