Haberler

Badem İle Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Gemlik Paşa Konağı ve İncirli Kültür merkezlerinde ücretsiz olarak aile danışmanlığı hizmeti sunulacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında yeni bir projeye imza attı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (BADEM) sayesinde Gemlik Paşa Konağı ve İncirli Kültür merkezlerinde ücretsiz olarak aile danışmanlığı hizmeti sunulacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (BADEM) sayesinde bölge halkının ruh sağlığını koruyan ve geliştiren psikolojik danışmanlık hizmeti ile etki alanını genişletiyor. Gemlik Paşa Konağı'nda genel merkezi bulunan BADEM, aynı zamanda İncirli Kültür Merkezi'nde de Bursalılara ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti sunacak. Paşa Konağı Kültür Merkezi'nde faaliyete başlayan BADEM'in açılışı da törenle yapıldı. , Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç'in de katıldığı açılışta Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse ile Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şaban Kander ve Sosyal İşler şube Müdürü Şahin Arat da hazır bulundu.

Boşanmaların asıl sebebi 'iletişimsizlik'

Açılışta konuşan Milletvekili Gözgeç, 23 yıl fiilen avukatlık yaptığını belirterek; "Avukatlığım süresince boşanma davalarına da baktım. Müvekkillerime diyordum ki; evlendiğiniz günden beri yaşadığınız olayları mektup yazar gibi yazın. Baktığımızda çoğunun 'şiddetli geçimsizlik' diye ifade ettiği şeyin aslında 'iletişimsizlik' olduğunu görüyorduk. Gelişen teknolojiyle birlikte evde herkes ya bilgisayar ya da televizyon başında… Bireylerin birbirleriyle iletişiminde sorunlar var. Ben bu kuruluşun önemli bir boşluğu dolduracağına, ufuk açacağına ve ailelerin güçlendirilmesinde de etkili olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Aileler devletlerin küçültülmüş halidir"
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse de konuşmasında, "Aile yapısının önemini bilen ve geleceğe de çok güçlü bir şekilde taşımamız gerektiğini söyleyen bir nesilden geliyoruz. Bu vesileyle kurumsal olarak üzerimize nasıl bir sorumluluk üstleniyorsak ailelerimizle de aynı sorumluluğu üstlenmek zorundayız. Her ne kadar ekonomik alanda gelişip güçleniyor olsak da maalesef bunun negatif yönlerini de yaşıyoruz. Son yıllarda maalesef aile yapısında zayıflamalar olduğunu görüyorum. Buna dur demek gerek. Önce aile, aile bireyleri, aile büyükleri ve devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla bu kırılgan yapıyı güçlendirmek zorundayız. Aksi takdirde geleceğe emin adımlarla veya muasır medeniyetler seviyesine ulaşmakta zorlanırız. Aile ne kadar güçlü ise devlet de o kadar güçlüdürİşe bu şekilde yönelmek gerekir" şeklinde konuştu.

BADEM nedir?

Proje kapsamında 4 psikolog ve bir asistanla çalışan BADEM'de çocuk ergen ve yetişkinler için psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, evlilik danışmanlığı, anne-baba eğitimleri, kişisel gelişim eğitimleri, grup çalışmaları, atölye çalışmaları, önleyici ruh sağlığı proje hizmetleri verilmektedir. BADEM'den okul öncesi ve okul çağında olan çocuklar, ergenlik döneminde olan gençler, uzman desteğine ihtiyaç duyan anne ve babalar, evlilik öncesi ve evliliğe hazırlık sürecinde problem yaşayan çiftler, doğum öncesi ve sonrasında psikolojik destek isteyen anne adayları, aile içi şiddete maruz kalan bireyler, boşanma sürecinde destek almak isteyen yetişkinler ve kişisel gelişime ilgi duyan tüm kişiler faydalanabiliyorlar. Vatandaşlar, projeyle ilgili ayrıntılı bilgiyi ise (0224) 270 82 82 numaralı telefondan Betül Şenlik'ten alabilirler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Emine Yavuz Gözgeç Şükrü Köse Gemlik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title