Haberler

Bacasız Sanayiye Dünya Standartlarında Elemanlar Yetişiyor

Güncelleme:

YDÜ, sektörün talep ettiği, geleceğin yönetici ve akademisyenlerine, çağdaş eğitim programı ve uygulamaları ile eğitim veriyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu; sektörün talep ettiği, geleceğin yönetici ve akademisyenlerine, çağdaş eğitim programı ve uygulamaları ile uluslararası standartlarda eğitim veriyor.

Güncel bilgi ve becerilerle donatılmış, analitik ve nesnel düşünme yetileri gelişmiş mezunlar yetiştirerek sektöre kazandırmayı amaçlayan YDÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu'nun tüm akademik ve idarî kadrosu ekip ruhu ile çalışarak, yüksek kalitede eğitim ve öğretim hizmeti vermeyi sürdürüyor. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans olmak üzere 3 ayrı programla turizm eğitimi verilen YDÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu'nda; önlisans programında sektörün ihtiyacı olan ara insan gücünün yetiştirilmesi amaçlanıyor. Lisans programında öğrencilere hem teorik, hem de pratik dersler sunularak sektörün ihtiyacına uygun nitelikte ve nicelikte, yabancı dil bilen, yetkin bireyler yetiştirilirken, yüksek lisans programında ise daha çok akademik araştırmalara yönelerek sektöre fayda sağlanması hedefleniyor.

Eğitim dili İngilizce olan YDÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu'nda öğrenciler aynı zamanda, Rusça, Almanca, İtalyanca, Fransızca ve Arapça öğrenme ayrıcalığına sahipler. YDÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu öğrencilerine; günün koşullarına uygun, çağın gereksinimlerini karşılayan tam donanımlı bilgisayar laboratuarlarında, konaklama ve seyahat endüstrilerinin en gelişmiş ve dünyada yaygın olarak kullanılan programlarını öğrenme fırsatını sunuyor.

Üniversiteye ait Dorana Otel, Öğretmen 'Restaurant'ı, kampüsteki tüm diğer restoranlar ile kafeteryalar, Dorana Seyahat Acentası, Konuk Evi ve M/Y Teal gemisi; öğrencilere derslerin pratik uygulamasını yapma ayrıcalığı sunarken, ders programında yer alan bazı dersler içinse arazi çalışmaları yapılıyor. YDÜ bünyesindeki iki ayrı konaklama işletmesinden biri olan Dorana Otel, öğrencilerinin pratik alandaki eksiklerinin giderilmesine büyük katkı sağlarken, yine üniversite bünyesindeki seyahat işletmeleri de turizme ilişkin tüm doneleri öğrencilerle paylaşıyor. Kampüs bünyesindeki Konuk Evi ise, öğrenciler için hem iş, hem de uygulama alanı olarak işlevini sürdürüyor.

Sektörün ihtiyaçlarını daha iyi anlayarak öğrencilerini daha ileriye taşımanın yolunun, sektörle işbirliği yapmaktan geçtiği bilincinde olarak bu işbirliğini sürdürmeye özen gösteren YDÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu'nun mezunları; özellikle konaklama işletmeleri, seyahat işletmeleri, yiyecek ve içecek işletmeleri gibi sektörün ana işletmelerinde yönetici olarak çalışma şansı elde ediyorlar. Okul, mezun olan öğrencilere imkânlar dahilinde gerek üniversiteye ait turizm ve seyahat işletmelerinde, gerekse özel sektörde istihdam olanakları da sağlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title