Haberler

Bacaktan Alınan Damar Kopan Kola Nakledildi

Güncelleme:

Amasya'da 11 yaşındaki Ahmet Çekerek'in su motoruna kaptırması sonucu kopan sol koluna, Konya'da bacağından alınan damar 10 saatlik operasyonla nakledildi.

Amasya'da 11 yaşındaki Ahmet Çekerek'in kopan sol koluna, Konya'da çocuğun bacağından alınan damar 10 saatlik operasyonla nakledildi.

Amasya'da yaşayan 11 yaşındaki Ahmet Çekerek, bir anlık dikkatsizlik sonucu su motoruna kolunu kaptırdı. Çocuğun, omuz bölgesinin birkaç santim aşağısından sol kolu tamamen koptu.

Amasya Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından ambulans uçakla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Çekerek, Ortapedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı doktorları tarafından ameliyata alındı. Çocuğun, kolu, yerine dikildi.

Ameliyat hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Egemen Altan, kopan kolun, çok iyi muhafaza edilerek kendilerine ulaştırıldığını söyledi.

Bu hasta ve kendileri için büyük bir şans olduğuna dikkati çeken Altan, "Ameliyat sırasında önce kopan kemiği tespit ettik. Ayrıca kopmadan dolayı kolda damar eksikleri vardı. Bunun için de sağ bacağından toplardamar alarak kola naklettik" dedi.

Kol, vücuttan beslenmeye başladı

Ayrıca kolda bazı cilt kayıplarının da olduğuna değinen Altan, şöyle devam etti:

"Onları iyileştirmek için de birkaç küçük ameliyat gerçekleştirdik. Elbette bu çok riskli bir ameliyattı. Aralıksız 10 saat süren ameliyatta ortopedi ve plastik cerrahiden hekimlerin de aralarında bulunduğu 12 kişi görev aldı. Operasyon başarıyla tamamlandı. Hastamız, 3,5 hafta önce yapılan ameliyatın ardından bir hafta yoğun bakımda kaldı. Hastamızın durumu iyi. Kol için 'akut' diyebileceğimiz dönemi geçtik. Bu da bizim için şu aşamada oldukça önemli bir gelişme. Kol, şu an vücuttan beslenebiliyor. Bundan sonraki süreçte uzun bir fizik tedavi süreci gerekiyor. Destek tedavisiyle birlikte yaklaşık iki yıl gibi bir sürecin ardından hastamızın kolunun daha fonksiyonel hale geleceğini umuyoruz."

Çocuğun babası Salih Çekerek ise oğlunun kolu yerine dikildiği için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Ahmet Çekerek de "Ameliyattan kaynaklanan acılarım sürüyor ancak kendimi iyi hissediyorum. Kolumda kaşıntı ve ağrı var. Doktorlarım kaşıntı ve ağrı olmasının iyileşme habercisi olduğunu söyledi. Benimle ilgilenen doktorlarımıza ve hastane çalışanlarına teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Üniversitesi Amasya Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title