Haberler

Babayla Oğlunun Nöbet Tartışması Davası

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 25 Temmuz 2014 tarihinde sözünü dinlemediği gerekçesiyle 20 yaşındaki oğlunu öldüren şahsın yargılanma süreci devam ediyor.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 25 Temmuz 2014 tarihinde sözünü dinlemediği gerekçesiyle 20 yaşındaki oğlunu öldüren şahsın yargılanma süreci devam ediyor.

Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada alt soya karşı kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Hüseyin K. hakim karşısına çıktı.

Sabah erken saatlerde tutuklu bulunduğu Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Zonguldak Adliyesi'ne getirilen sanık Hüseyin K. mahkeme heyetine ifadesini yazılı olarak sunmak istediğini bildirdi. Mahkeme başkanı, sanığın yazılı ifadesini kabul ederek olayı bir de sözlü olarak anlatmasını istedi. Gözyaşları içerisinde olay günü yaşananları anlatan Sanık Hüseyin K. verdiği ifadesinde, "İlk olarak eşime telefon ederek köpekler yok dedim. Harun nerede Harun'a söyle köpekleri çıkarsın dedim. Eşim telefonu suratıma kapattı, zaten aramızda geçimsizlik vardı. Sonra ben köye gittim. Köye gittiğimde tarlaya domuzlar saldırmıştı. Harun köpekleri bağlamadığı için domuzlar tarladaki fındıklarımıza zarar vermişlerdi. Oğlumun daha 1 hafta önce evini yapmıştım. Bu nedenle ondan da bana yardım etmesini bekliyordum. Bu nedenle oğlumun sözümü dinlemeyip köpekleri bağlamamasına çok sinirlendim. Oruçlu da olduğum için zaten sinirlerim gergindi. Daha sonra eve gittim, gelinimi gördüm Harun nerede diye sordum. Hala köpeklerin hazır olmadığını görünce daha da sinirlendim. Oğlumun yanına gittim, merdivenlerde karşılaştık. Oğlum neden köpekleri bağlamadın dedim. O da bana başlatma tarlana, köpeklerine diyerek boğazımı sıktı ve küfürler etti. Ben de ona vermek için yanımda götürdüğüm tüfeğimle ateş ettim. Çok pişmanım 20 yaşındaki fidanımı kaybettim. Adalete sığınıyorum. Eğer köpekleri hazırlamış olsaydılar böyle olmazdı" dedi.

ESKİ İFADELERİYLE YENİ İFADELERİ TUTMADI

Oğlunu öldürmekten müebbet hapis istemiyle yargılanan Hüseyin K.'nin ifadesini dinleyen mahkeme heyeti, ilk verdiği ifadelerle şimdi verdiği ifadelerin tutmadığını hatırlattı.

Mahkeme başkanı sanığın eski ifadelerinde gelinine "Her şeye hazırım. Çocukları dışarı çıkar korkmasınlar. Bunlar beni bitirdi" dediğini hatırlattı. Bunun üzerine sanık Hüseyin K. "Olaydan sonra verdiğim ifadelerde olayın şokundaydım. Oğlumu öldürdüm kolay değil" dedi.

Oğlunu öldürmek suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanan Hüseyin K.'nin avukatı maktulün babasına küfür ederek boğazını sıkmasıyla sanığı sinirlendirdiğini ifade ederek, tahrik hükümlerinden faydalanmasını istedi.

Savcı ise mahkeme heyetine sunduğu mütalaasında sanığın alt soyu kasten öldürmek suçundan cezalandırılmasını, hakkında ileri güvenlik tedbirleri alınarak kaçma şüphesine karşı tutukluluk halinin devam edilmesi yönünde karar verilmesini talep etti.

Dava 1 Nisan 2014 tarihine ertelenirken, sanığın kaçma şüphesi olduğu için tutukluluk halinin devamına karar verildi.

OLAY

Olay, 25 Temmuz 2014'te Zonguldak'ın Alaplı ilçesinin Hacıhasanlar köyü Güney Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre, baba Hüseyin K. ve oğlu Harun K. (20) fındık bahçesinde domuz beklemek için bek yerine gitti. Kısa süre sonra bek yerinden ayrılan oğlu Harun'u köpek getirmesi için cep telefonundan arayan ve ulaşamayan baba Hüseyin K., fındık bahçesinden ayrılarak eve geldi. Burada oğlu ile tartışmaya başlayan Hüseyin K. cinnet getirerek 20 yaşındaki oğlu Harun'u av tüfeği ile vurdu. Ağır yaralanan genç için olay yerine çağrılan sağlık görevlileri ilk müdahalenin ardından, Harun K.'yi Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan genç yaşama tutunamayarak hayatını kaybetti. Baba Hüseyin K. ise Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Beycuma Alaplı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title