Haberler

Babasının Ölümünden Sonra Doğan Madenci Kızının Dramı

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde maden faciasında hayatını kaybeden 18 madenciden 34 yaşındaki Ali Haznadar'ın eşi 31 yaşındaki Fadime Haznadar'ın, 3 ay önce dünyaya getirdiği bebeği Sare'nin anne karnındayken böbreğinde taş oluştuğu ortaya çıktı. İki kez kapalı yöntemle ameliyat olan minik Sare'nin böbreğindeki taş alınamadı. Minik Sare, bir kaç ay sonra yeniden ameliyat olup, böbreğindeki taş alınacak.

Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde geçen 28 Ekim günü, Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını, eski ocakta biriken suyun basması sonucu mahsur kalan 18 işçi hayatını kaybetti. Ölen madencilerden Ali Haznadar'ın, eşi Fadime Haznadar, 3 ay önce bir kız bebek dünyaya getirdi. Fadime Haznadar, eşinin kızlarına Sare adını koymayı düşündüğü için kızlarına Sare adını verdi.

ANNE KARNINDA BÖBREĞİNDE TAŞ OLUŞTU

Minik Sare'nin anne karnında iken böbreğinde taş oluştuğu ortaya çıktı. Dünyaya geldiği günden itibaren tedavisi devam eden Sare, bugün kadar kapalı yöntemle iki kez ameliyat oldu. Ancak böbreğindeki taş çıkartılamadı. Minim Sare, bir kaç ay sonra yeniden ameliyat olup, böbreğindeki taş çıkartılacak.

Eşi öldüğünde 5 aylık hamile olduğunu belirten 4'üncü çocuğunu dünyaya getiren Fadime Haznadar,şunları söyledi:

"Maden kazasından sonra sinirden stresten bir hastalığı yakalandım. Hastanelerde yaşadım. 7 aylık hamileyken düşük tehlikesiyle hastanede yatırıldım. Çocuğumun böbrek büyümesi çıktı ortaya. Bebeğimi alacaklardı, ama buna izin vermedim. İlaç tedavisi gördüm ve doğumu gerçekleştirdim. Ama çocuğum hep rahatsızdı, ağlıyordu. Hastaneye geldiğimizde böbreğinde taş olduğunu öğrendim. Burada tedavi altına alındı. Benim bebeğim doğalı 3 ay oldu ama 3 aydır çok acılar çekti."

BEBEĞİM MADEN KAZASINDAN DOLAYI BU HALE GELDİ

Kızı Sare'nin hastalıklarının maden faciası nedeniyle yaşadığı stresten kaynaklandığına inandığını belirten Fadime Haznadar, facianın ardından madenci ailelerinin unutulduğunu öne sürdü. Maden kazası sırasında verilen sözlerin tutulmadığını ileri süren Haznadar, "Artık inancım önce Allah'a sonra doktorlara kaldı. Benim tutunacağım bir dalım yok. Elimizden tutup bize yardımcı olan bir insan yok. Maden kazası olduğunda bizim her sorunumuzla ilgileneceklerini söylediler. Ama verilen sözler yerine gelmedi. Neden böyle yaptılar. Benim 4 tane yetimim var. Biri burada hastanelerde, üçü de köyde sefil halde. Rezil kepaze oldu benim evlatlarım, bakanım yok" diye konuştu.

HAKİM VE SAVCILAR, KENDİ EVLATLARI GİBİ SAVUNSUN

Maden faciasındaki sorumluların yargılanmaya başlayacağını hatırlatan Fadime Haznadar, "O ocak sahiplerinin hepsi suçlu ve hepsinin cezalandırılmasını istiyorum. Hakim ve savcılar, ölen madencileri ve bizleri kendi evlatları gibi savunsun. Birazcık vicdanları varsa hakkın, adaletin, yerini bulmasını istiyorum. Bize şehitlik mertebesi vereceklerdi, onu da vermediler. Ermenek faciasının da asla unutulmasını istemiyorum" dedi.

ŞANSSIZ BİR BEBEK

Minik Sare'nin doktoru Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Öztürk, "Sare bebek bize Ermenek'ten geldi. 3 aylık bir bebek ve Ermenek'te ki faciada anne rahmindeymiş. Babasının kaybından sonra dünyaya gelmiş. Bize böbreğinde taş neticesinde sevk edildi bebek. Bizim bu hastalara yönelik kapalı yöntem dediğimiz 'endoskopi' taş tedavi sistemimiz var. O yöntemle böbreğe girip taşı almaya çalıştık, fakat taşa rastlayamadık. Bu tür rahatsızlıklarda bazen taşa rastlayamayabilirsiniz. Taşı alamadan işleme son verdik. Bu taşın rahatsızlığını engellemek için o bölgeye plastik bir kanal yerleştirdik ve taburcu ettik. Daha sonra bebeğin kanaması artınca tekrar hastanemize geldiler. Şu an bebeğin durumu iyi, kanaması minimal düzeyde ve hep takip ediliyor. En kısa zamanda toparlayacağını ümit ediyoruz. Şanssız bir bebek, bir kaç aylık bir bekleme süresinden sonra o taş için yeniden bir müdahalemiz gerekecek. Yerleştirdiğimiz kanalı da çıkaracağız " diye konuştu. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaman Ermenek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
title