Haberler

Babasının Ölümünden Sonra Doğan Madenci Bebeğinin Böbreği Alındı

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde maden faciasında hayatını kaybeden 18 madenciden 34 yaşındaki Ali Haznadar'ın eşi 31 yaşındaki Fadime Haznadar'ın, 3 ay önce dünyaya getirdiği bebeği Sare'nin, anne karnındayken taş oluşan sol böbreği, kanaması artınca ameliyatla alındı.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde maden faciasında hayatını kaybeden 18 madenciden 34 yaşındaki Ali Haznadar'ın eşi 31 yaşındaki Fadime Haznadar'ın, 3 ay önce dünyaya getirdiği bebeği Sare'nin, anne karnındayken taş oluşan sol böbreği, kanaması artınca ameliyatla alındı.

Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde geçen 28 Ekim günü, Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını, eski ocakta biriken suyun basması sonucu mahsur kalan 18 işçi hayatını kaybetti. Ölen madencilerden Ali Haznadar'ın eşi Fadime Haznadar, 3 ay önce bir kız bebek dünyaya getirdi. Fadime Haznadar, eşinin kızlarına Sare adını koymayı düşündüğü için kızına Sare adını verdi. Sare bebeğin anne karnındayken böbreğinde taş oluştuğu ortaya çıktı. İki kez kapalı yöntemle ameliyat olan minik Sare'nin böbreğindeki taş alınamadı. Minik Sare'nin geçen Cumartesi günü artan kanaması durmayınca, tedavi gördüğü Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde ameliyata alındı. Ameliyatta, Sare bebeğin işlevini göremez hale gelen sol böbreği alındı.

MADEN FACİASI BİZİ BU HALE GETİRDİ

Maden faciasının yaşandığı dönemde 5 aylık hamile olduğunu hatırlatan 4 çocuk annesi Fadime Haznadar, minik Sare'nin rahatsızlığının hamilelik  döneminde maden faciası nedeniyle yaşadığı stresten kaynaklandığını düşündüğünü belirtti. Facianın yaşanmasına neden olan sorumlulara tepki gösteren Haznadar, "28 Ekim'den beri ben hastanelerde koşuyorum. Minik yavrum ise doğdu andan itibaren hep hastane köşelerinde. Maden kazasından sonra biz böyle olduk. Yazıklar olsun bizi bu hale getirenlere. Maden kazasının sorumluların hepsinin cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Kızının durumunun ameliyattan sonra iyi olduğunu belirten Haznadar, bir an önce sağlığına kavuşmasını istedi.

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Minik Sare'nin doktoru Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Öztürk, "Bebeğimiz tedavi altındayken takrar kanaması başladı. Hemoglobini 4 miligrama düşmüştü. Bu da bebek için risk oluşturuyordu. Kan durdurulamayınca bu kez açık ameliyata aldık. Böbreğe ulaştığımızda böbreğin alt kısmının renginin değiştiğini ve doku ölümü gerçekleştiğini gördük. Bu nedenle de böbreği almaya karar verdik. Şimdi bebeğin durumu gayet iyi ve hayati tehlikesini de atlatmış durumda" diye konuştu. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaman Ermenek Meram Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title