Haberler

Babasının Ciğeriyle Yaşama Tutundu

Güncelleme:

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde babasından nakledilen karaciğerle sağlığına kavuşan Baran Ayaz, 4'üncü yaş gününü ailesi ve sevenleriyle birlikte kutladı.

Antalya'da, doğuştan 'Akçaağaç Şurubu' hastası olan ve 5 ay önce babasından nakledilen karaciğerle sağlığına kavuşan Baran Ayaz için, Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Derneği'nde (AKBÖHONDER) ailesi ve sevenleriyle birlikte 4'üncü yaş kutlaması yapıldı. Oğlu için ilk kez doğum günü kutladıklarını söyleyen Zehra Ayaz, "Çok mutluyuz. Baran, bizim için yeniden doğdu. Zorlu bir süreçti, Allah'a şükür bitti" dedi.

Baba Ekrem Ayaz ise "Bizim için bu doğum günü birinci doğum günüdür. Tekrar yeniden hayata döndü. Benim için ayrı bir mutluluk. Organımın bir parçasını tereddütsüz verdim" diye konuştu.

AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan ise "Baran çocuğumuz babasının karaciğeriyle sağlığına kavuştu. Türkiye'de binlerce hasta var. Hepsinin kurtulmasını istiyoruz, iyi ki doğdun Baran" dedi.

3 YAŞINA KADAR EKMEK YEMEDİ

Zehra ve Ekrem Ayaz'ın 5'inci çocukları olan Baran Ayaz'ın, 'Akçaağaç Şurubu' diye bilinen hastalığının olduğu tespit edildi. Bu hastalığa yakalananlar, vücutlarındaki aminoasit düzeyleri düşük olduğu için proteinleri yakamıyor. Baran'a da et, süt, ekmek gibi proteinli gıdalar yasaklandı. 3 yaşına kadar yurt dışından getirtilen ve protein içermeyen mamalarla beslenen Baran, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde 5 ay önce babasından nakledilen karaciğerle sağlığına kavuştu. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title