Haberler

Babası İçin Af İsteyen Felçli Boylu'nun Tedavisini DKHB Üstlendi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cezaevinde bulunan Fikri Boylu'nun affedilmesini isteyen ailenin felçli çocukları Yahya Boylu'nun tedavisini DKHB üstlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 20 yıldır cezaevinde bulunan Fikri Boylu için af talebinde bulunan ailenin doğuştan felçli oğulları Yahya Boylu'nun tedavisini Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği (BKHB) üstlendi.

Fikri Boylu'nun eşi Şuheda Boylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki aylık evliyken eşinin cezaevine girmesiyle sıkıntılı günler geçirdiğini ve bundan dolayı erken doğum yaptığını anlattı.

Eşinin hepse girdiği dönemde kendilerine bakacak kimse kalmadığından maddi açıdan zor günler yaşadıklarını ifade eden Boylu, sosyal güvenceleri olmadığı için sağlık ihtiyaçlarını da gideremediklerini söyledi.

Doktorların, oğlunun hastalığını fark ettiklerinde "eğer Yahya tedavi olursa iki yıl içinde yürüyebilecek" dediğini kaydeden anne Boylu, şöyle konuştu:

"O zamanlar Yeşil Kart yoktu. Bir ağrı kesici bile alamayacak durumdaydım. Komşulardan şurup alıp Yahya'ya içiriyordum. Hastaneler ücretli olduğu için maddi imkanım yoktu. Baba cezaevindeydi, çalışacak kimse yoktu. O yüzden tedavisini yapamadık. Yıllar sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde rehabilitasyon merkezlerinde tedavi ücretsiz yapıldı. 6 yıl boyunca onu tedavi ettik. Doktorlar geç kaldığımızı söylediler. Hastalıktan dolayı vücudunda yatak yaraları var. Hiçbir şekilde tedavisini yapamadığımız için çocuğum bu hale geldi."

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Hastanesinden arandıklarını kaydeden Boylu, "Hastanemize getirin ne gerekiyorsa yapacağız' dediler. Allah'tan umut kesilmez ama Yahya'nın yaşı 20, artık çok geç. Ama inşallah iyi şeyler olur" ifadesini kullandı.

"Başbakanın yanına gidip onun elini öpeceğim"

Doğuştan felçli olan Boylu ailesinin oğulları Yahya, "İnşallah tedavi olduktan sonra babam yanımda olur. İnşallah babam çıktıktan sonra onunla birlikte başbakanın yanına gidip onun elini öpeceğim" dedi.

"Cumhurbaşkanı babamı affetsin. Belki ömrümün son günleridir, babamı yanımda görmek istiyorum" diyen Boylu, şunları kaydetti:

"Babam serbest bırakılırsa onunla birlikte parka gideceğiz. Annem ona balık pişirecek, bol bol balık yiyecek. Babam balık çok seviyor. Annem ona her gün balık yapacak, yeter ki gelsin"

Tedavisine başlandı

Evden ambulansla alınan Boylu, hastaneye getirildi. Fizik tedavi bölümü doktoruna muayene edilen Boylu için gerekli tetkikler yapıldı.

Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Muhammed Beybur, yaptığı açıklamada, Boylu'nun tedavisini üstlenme ve tedavi için gerekli koordineyi sağlamak için karar aldıklarını söyledi.

Beybur, "Bu kardeşimize hastane olarak tıbbi açıdan ne gerekiyorsa, bütün iş ve işleyişini takip etmek, bunun yatışı, tedavisi gerekirse ameliyatıdır. Bundan sonra sağlık açısından daha rahat bir yaşam sürmesi için hastane olarak yapmaya hazırız" dedi.

"Destek sağlanarak oturma durumuna gelebilir kanaatindeyim"

Yahya'yı muayene eden Fizik Tedavi Bölümü Uzman Doktoru Figen Ceylan Çevik ise hastanın fizik tedaviden kısmen fayda görebileceğini belirterek, tedavi sonrası süreçte evde yapılacak fizik tedavi uygulamalarıyla daha başarılı bir sonuç alınabileceğine inandığını ifade etti.

Şimdiden tedavi sonucunu kestirmenin doğru olamayacağını dile getiren Çevik, "Ama şu anki durumdan daha iyi bir duruma geleceğini düşünüyorum. Destek sağlanarak oturma durumuna gelebilir kanaatindeyim. Yürüme konusunda ise zaman gösterecek. Tedavi açısından biraz geç kalınmış bir hasta. Elimizden geleni yapacağız. Arkadaşlarla hepimiz onunla iyi ilgileneceğiz" şeklinde konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title