Haberler

Babaş'tan Hamzaoğlu'da Vergi Göndermesi

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, geçtiğimiz günlerde MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu’nun ‘Aylık 500 bin TL ciro yapıyorum’ açıklamasına tepki gösterdi.

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, geçtiğimiz günlerde MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu'nun 'Aylık 500 bin TL ciro yapıyorum' açıklamasına tepki gösterdi. Tahsin Babaş, Hamzaoğlu'na "Aylık 500 bin TL'lik cirona karşılık, yıllık ne kadar vergi ödüyorsun?" diye sordu.

Tahsin Babaş, partisi tarafından Ünal Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Tahsin Babaş, "Bu seçimi önce Allah'ın izniyle, sonra da sizlerin takdiriyle kazanacağımıza kesin olarak inanıyorum. Çünkü Kastamonu halkı, zekidir, ferasetlidir, basiretlidir" dedi.

Kastamonu halkının ideolojik bir belediye istemediğine dikkat çeken Tahsin Babaş, Kastamonu halkının bu işin sloganlarla yürümeyeceğini çok iyi bildiğini ileri sürdü.

Tahsin Babaş, şöyle konuştu: "Kendilerini Sayın Turhan Topçuoğlu'nun devamı olarak sunan, yan yana fotoğraflarını koymak suretiyle Turhan Topçuoğlu'nu sevenlerden oy alabileceğini sananlar, yanılıyor. Aday olmadan önce Turhan Topçuoğlu'nun bir kez bile yanında olmayan, kapısını çalmayan, belediyenin hiçbir faaliyetine katılmayan biri, şimdi kendisinin Turhan Topçuoğlu'nun başarılarını devam ettireceğini söyleyerek oy alabileceğini sanıyor. Bu aday, zaten dışarıdan ithal edilmiş, Ankara'daki bir ağabeyinin sayesinde aday olmuştur. Kastamonu halkı bunları iyi biliyor."

"BELEDİYE KÖPRÜSÜNÜN ALTINDAN ÇOK SULAR AKTI"

Turhan Topçuoğlu'nun rahatsızlanması sonucu belediyenin birilerinin güdümüne girdiğini ifade eden Tahsin Babaş, şunları söyledi: "Şimdi hala bilmeyenler varsa, bir konuyu açıklamak isterim. Sayın Turhan Topçuoğlu, 30 Nisan 2012'de bir rahatsızlık geçirdi. Bugün hala rahatsızlığı devam ediyor, Allah kendisine şifalar versin. Sayın Başkanımızın geçirdiği bu rahatsızlık, daha sonra Kastamonu siyasetini derinden etkiledi. O güne kadar Kastamonu Belediyesi'nde Başkan Topçuoğlu'nun sözü geçerken, artık MHP yöneticilerinin sesi yükselmeye başladı. Başkan Topçuoğlu'nun yokluğunda bir süre Başkan Vekili Bahri Bey, belediyeyi elinden geldiğince iyi şekilde idare etti, ancak zamanla belediyenin birilerinin güdümüne girmesine engel olamadı. Böylece belediyede bambaşka bir yönetim anlayışı egemen oldu. Bu dönemde artık bazıları belediye üzerinde yeni hesaplar yapmaya başladı. Ben de bu oyunu önceden gördüm, AK Parti'den adaylığa talip olarak da tüm bu oyunları bozdum"

Turhan Topçuoğlu'nun devamı olduklarını söyleyenlerin sadece arkasına sığınarak oy istediğini vurgulayan Tahsin Babaş, "Ama artık Turhan Topçuoğlu dönemi kapandı, üzülsek de bu gerçeği kabul etmek zorundayız. Turhan Topçuoğlu'nun rahatsızlığı ile birlikte yeni bir dönem başladı, şimdi 30 Mart'ta da yepyeni bir dönem başlayacak. Bu yüzden Turhan Topçuoğlu'nun devamıyız diyenlerin hiçbir inandırıcılığı olamaz; çünkü Belediye Köprüsü'nün altından çok sular aktı" diye konuştu.

"BELEDİYEYE ASFALT PLENTİNİ KAZANDIRDIM"

Tahsin Babaş, şunları kaydetti: "Ben Turhan Topçuoğlu'nun belediye başkan yardımcılığı yaptığı dönemde 5 yıl, belediye başkanlığında ise 15 yıl olmak üzere O'nun yanında, O'nun emrinde tam 20 yıl çalıştım. Bana güvenip iki müdürlük birden verdi, ben de O'nun bu güvenini boşa çıkarmadım. Öncelikle belirtmeliyim ki bu görevlerimde yaptığım hizmetler, birinci derecede bana güvenen Turhan Topçuoğlu'nun sayesinde olmuştur, ilk önce O'nun eseridir, sonra da şahsıma aittir. Bu konuda hiç kimse itiraz edemez. MHP adayının hoşuna gitmiyor diye bu hizmetlerimi anlatamayacak mıyım? Ben yıllarca Su ve Kanalizasyon hizmetlerini başarıyla yürüttüm. Bu hizmetlerde çoğu ilden daha iyi bir seviyeyi yakaladık. İçme suyu şebekesinin işletiminde otomasyon sistemini kuran benim. Modern İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin planlanması ve yapımında büyük emeğim var. Türkiye'de örnek bir sistem olan Karaçomak Barajı Su Alma Yapısı benim emeğimle ortaya çıkan eserlerden biridir. Kastamonu halkı temiz su içsin, suyunda kanalizasyonunda problem yaşamasın diye gece gündüz çalıştım. Fen İşleri Müdürü olduktan kısa bir süre sonra Kastamonu Belediyesi'ne tek kuruş harcattırmadan bir Asfalt Plenti kazandıran ve 4 yıl boyunca Kastamonu'nun her tarafını kaliteli sıcak asfaltla kaplayan da benim. Avrupa Birliği İPA dairesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanan, yüzde 90'ı bu kuruluşlarca hibe yardımı olarak finanse edilecek olan tam 45 milyon avroluk Su Entegre Projesi, benim yıllarca emek vererek hazırladığım ve onaylattığım bir projedir. Sadece bu proje bile tek başına, benim yaptıklarımın yapacaklarıma teminat olduğunun bir kanıtıdır. Ben sadece Belediyedeki bir müdür olarak 45 milyon avroluk bir projeyi, yüzde 90'ı da hibe olmak kaydıyla ilgili bakanlığa ve Avrupa Birliği dairesine imzalatmışım. Şimdi iktidar partisinin bir belediye başkanı olunca neler yapabilirim, takdir sizlerindir"

"POLEMİK OLUŞTURARAK PUAN TOPLAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

'Belediyenin birçok hizmetinde benim de katkım var' dediğinde MHP adayının havalara sıçradığına işaret eden Tahsin Babaş, "Sanki benim değil de kendisinin bir hizmeti, bir emeği varmış gibi sinirleniyor. İyi de bu hizmetlerde benim değil de Sayın Hamzaoğlu'nun büyük emeği var demiş olsak, acaba kim inanacak? Evet, "Kastamonu Bilir O'nu" diye afişler asmışlar, Kastamonu kendisini biliyor bilmesine de, acaba ne olarak biliyor, nasıl biliyor? Belediye Başkanlığı yapmak için hangi özelliklere sahiptir? MHP adayı, bizi kendi kavga ortamına çekerek, polemik oluşturarak, karşılıklı atışmalarla puan toplamaya çalışıyor. Çünkü en iyi bildiği şey kavga, ama onu da tam yapamıyor, iki laf söylüyor, cevabını verince de kolu kanadı kırılıyor"

"500 MİLYAR CİRO'NA KARŞILIK NE KADAR VERGİ ÖDEDİN"

Kendisine bir müdür maaşıyla nasıl seçim kampanyası yürüttüğünü sorduklarını açıklayan Tahsin Babaş, şunları söyledi: "Bana bir müdür maaşıyla nasıl seçim kampanyası yürüttüğümü sordu. Ben de kendisine tek ve kısa bir cevap verdim. Benim arkamda iktidar partisi var dedim. Şimdi soru sorma sırası bana geldi. Kendisinin bir peynir fabrikası varmış, biz bilmiyoruz, bilenler biliyordur. Bu fabrika aylık 500 milyar ciro yapıyormuş. Bunu biz değil, kendisi söylüyor. Kendisi bu fabrikası sayesinde seçim harcamalarını karşıladığını belirtiyor. Biz de kendisine soruyoruz, aylık 500 milyar cirosu olan fabrikası, yılda devlete ne kadar vergi veriyor? Kendisi mal beyanında bulunmuş, durumu çok da parlak sayılmaz. Fabrikasında da işlerin çok yolunda gitmediği söyleniyor. O zaman kendisinin bize sorduğu soruyu biz de ona soralım. Hayati Beyin seçim kampanyasında arkasında kim, hangi güçler var? Biz açıkladık, O da açıklasın."

Tahsin Babaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Memurdan aday olmaz diyen MHP adayı, Sayın Turhan Topçuoğlu'nun 1999 yılında belediye başkanlığı seçimlerine girerken bir memur olduğunu unutuyor. MHP adayına göre memurdan aday olmaz, ama Turhan Topçuoğlu memurken aday oldu. Şimdi bunu nasıl izah edecek? MHP adayına göre siyaset kendisi gibi eski siyasetçilerin işidir. O'na göre siyaset demek birinin koltuğuna girmek, sonra onunla birlikte on dalda oynamak, cambazlık yapmaktır. O'na göre siyaset, insanları hor görmek, memur diye, işçi diye küçümsemek, belediyeyi kendisine miras kalan bir çiftlik sanmak, belediye personeline baskı yapmak, yalan ve dedikodu üretmek, ona buna iftira atmaktır"

"SON KULLANMA TARİHLERİ GEÇTİ"

Bu sebeplerden dolayı "Yalanla peynir gemisi yürümez" diyen Tahsin Babaş, şöyle konuştu: "Yalanla peynir gemisi yürümez, yalanla belediye gemisi ise hiç yürümez. Görünürde düzgün bir tek icraatı olmayanlar, ancak lafla, iftira atarak siyaset yaptıklarını sanıyorlar. Benim bir memur olarak seçim harcamalarını nasıl yaptığımı soruyorlar, bu soruyu önce kendilerine soracaklar, sonra konuşacaklar. Sürekli söylüyorum, Türkiye'de artık bu siyaset anlayışı prim yapmıyor, bu çirkin siyaset anlayışı, tarihin tozlu raflarında kaldı. Bu baskıcı, diktacı, dalavereci, kendinden başkasını tanımayan eski kafaların son kullanma tarihi geçeli çok oldu. Milletimiz artık dedikodu siyaseti değil, hizmet siyaseti istiyor, kendisine 'hükmedecek' değil, 'hizmet edecek' siyasetçi istiyor. Halkımız 30 Mart seçimlerinde bu zihniyetlere geçit vermeyecek, bu sakat zihniyetteki siyasetçileri siyasetin müzesine kaldıracak"

Tahsin Babaş'ın konuşması, salonda sık sık atılan sloganlar nedeniyle kesildi. Büyük ilgiyle karşılan Tahsin Babaş, toplantı sonrası gençler tarafından düzenlenen eğlenceye de eşlik etti. Tahsin Babaş, eşi Nebahat Babaş ile birlikte gençlerin eğlencesine katılarak, birlikte çiftetelli oynadılar. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayati Hamzaoğlu Tahsin Babaş Kastamonu Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title