Haberler

Babalarının Eli Ayağı Oldu

Tokat'ta yaşayan 10 yaşındaki Semih ile ağabeyi 13 yaşındaki Samet Karaca, engelli anne ve babalarının bakımını sağlıyor.

Tokat'ta yaşayan 10 yaşındaki Semih ile ağabeyi 13 yaşındaki Samet Karaca, engelli anne ve babalarının bakımını sağlıyor.

Kent merkezi Esentepe Mahallesinde yaşayan engelli Dursun (52) ve Dürdane Karaca (45) çiftinin iki çocuğu Semih ve Samet Karaca, çabalarıyla görenlerin dikkatini çekiyor. Borsa İlköğretim Okulu 7'inci sınıf öğrencisi Samet ile Fatih İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Semih, engelli anne ve babalarının günlük hayattaki bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Öğleden sonra okuldan evlerine dönen iki kardeş, çocuk yaşlarda geçirdikleri felç sonrası engelli olan anne ve babalarının yemeğini hazırlayıp, bulaşıklarını yıkıyor, evin temizliğini yaparak kendi yaş gruplarından daha fazla çalışma azmi gösteriyor. Evde engelli bastonu ile yürüyemeye çalışan anne ve babalarının koluna girerek yürümelerine yardımcı oluyor. Çocuklarının okul dönüşü sonrası dışarıya çıkabilen Dursun ve Dürdane Karaca çifti, kendilerine ait olan tekerlekli sandalyeye binerek çocukları tarafından mahalle çevresinde gezdiriliyor. Çocukların bu gayreti çevresindekilerden büyük beğeni topluyor.

ÇOCUKLARIMIZ OLMASA HİÇBİRŞEY YAPAMAYIZ

1.5 yaşında geçirdiği çocuk felci sonrası engelli olduğunu söyleyen Dursun Karaca, eşi Dürdane ile 2000 yılında evlendiği söyledi. O yıllarda kentte WC işleterek geçimini sağladığını söyleyen Karaca, O zaman bu kadar sakat değildim. Kendimi idare ediyordum. WC'leri çalıştırdım 6-7 sene. Daha sonra elimden aldılar, yıktılar dedi. Eşi ile birlikte engelli maaşı alarak geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Karaca, hayatta en büyük destekçilerinin çocuklarının olduğunu belirterek, Çocuklarımız olmazsa ben hiç bir iş yapamam. Ayakta iki dakika durduğum zaman belime ağrı giriyor. Hemen oturmam lazım. Çocuklarımız olmasaydı bakımevine giderdik dedi.

ONLAR BENİM HERŞEYİM

Çocukların olmadığı zaman evde yatarak zaman geçirdiğini söyleyen anne Dürdane Karaca ise, iki oğlunun en büyük yardımcısı olduğunu söyledi. Hayatta çok zorluklar yaşadığını ancak bunları çocukları ile atlattığını belirten Karaca, Çocuklarım mutfakta işimde gücümde bana yardımcı olurlar. Beni pazara, hastaneye götürürler. Her şeyimle çocuklarım ilgileniyor, onlar benim her şeyim. Hem Samet, hem Semih, benim elim ayağım, kolum. Böyle evlatlarım olduğu için çok mutluyum diye konuştu. ENGELLİ OLMALARI BENİ AYAKTA TUTUYOR

Okul çıkışı eve gelerek anne ve babasının ihtiyaçlarını karşılayan Samet Karaca, derslerinin iyi olduğunu söyledi. Maddi durumlarının iyi olmadığını ama ellerinden gelin yaptıklarını belirten Samet Karaca, Annem ve babamın engelli olması beni daha fazla ayakta tutuyor. Onlara her türlü yardımı yapıyorum. Yemek yapıyorum, bulaşıkları yıkıyorum, evde temizlik yapıyorum. diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title