Haberler

Babaeski'de "Sokak Hayvanları Sorunu" Toplantısı Düzenlendi

Babaeski Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nca "Sokak hayvanları sorunu" toplantısı düzenlendi.

Belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıya, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Belediye Başkan yardımcıları Hayri Tübeler ve Ayhan Sertgün, Zabıta Müdürü Hakan İnanç ve hayvanseverler katıldı.

Hacı, toplantıda yaptığı konuşmada, toplumda hayvan sevgisi konusunda bilinçlendirmek istediklerini söyledi.

Bir takım insanların sokak hayvanlarına karşı kötü davrandığını belirten Hacı, insanlar gibi onlarında birer canlı ve yaşam haklarının olduğunu ifade etti.

Sokak hayvanlarına karşı hassas ve duyarlı olunması gerektiğini anlatan Hacı, "Sessiz dostlarımıza karşı da hassas olmalıyız. Kimse kimseyi rahatsız etmeyecek. Babaeski'de ne köpekler ölsün ne köpekler insanları rahatsız etsin. Bunu beraber nasıl sağlayabiliriz onu düşünmeliyiz. Özellikle aileler köpek bakma konusunda bilinçli olması gerekiyor. Okullar kapanınca aileler çocuklarına köpek alıyor. Bu sürede çocukların köpeklere olan ilgisi bitiyor. Ardından o köpeği sokağa salıyorlar. Bunu önlemeliyiz. Yani toplumumuzu hayvan sevgisi konusunda bilinçlendirmeliyiz" diye konuştu.

Hacı, belediye olarak sokak hayvanları için tedavi ve kısırlaştırma merkezi kurmayı planladıklarını kaydetti.

Kaymakam Keskin de sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan sorunlara karşı herkesin duyarlı davranarak harekete geçmesi gerektiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Babaeski Tarkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title