Haberler

Babadağ'da Uçuş Sayıları Düştü

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’dan bu yıl uçuş sayısı, geçen yıla göre düşüş yaşadıFethiye’nin Ölüdeniz Mahallesindeki 1965 rakımlı Babadağ’ın zirvesinde bulunan 1200, 1700, 1800 ve 1900 metre pistlerinden yamaç paraşütüyle uçanların sayısı geçen yıla göre düştü.

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan bu yıl uçuş sayısı, geçen yıla göre düşüş yaşadı

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesindeki 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesinde bulunan 1200, 1700, 1800 ve 1900 metre pistlerinden yamaç paraşütüyle uçanların sayısı geçen yıla göre düştü. İngiliz, Alman ve Çin ağırlıklı olmak üzere Avrupa ve Uzakdoğulu turistlerin yamaç paraşütü için tercih ettiği Babadağ, güvenlik endişesi nedeniyle Türkiye'ye gelen turist sayısındaki düşüşten doğrudan etkilendi. 121 bin uçuşla 2015 yılında kendi uçuş rekorunu kıran Babadağ'dan bu yılın ciddi düşüş yaşadı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Babadağ'ın dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezlerinin başında geldiğini, geçen yıl Babadağ'dan 121 bin uçuş gerçekleştiğini söyleyen Arıcan, "Bu yılın ilk 9 ayında yaklaşık 69 bin 793 tandem, 12 bin 188 single atlayış gerçekleşti. Şu anda 80 bini geçtik. Yıl sonuna kadar 100 bini bulacağız. Türkiye'de bu yıl yaşanan üzücü olaylara rağmen bu rakamın iyi olduğunu düşünüyoruz." dedi. Arıcan, 2015'te bölge turizminin bu yıla göre daha hareketli olduğunu, ülkede yaşanan üzücü olaylara rağmen Babadağ'dan ulaşılan uçuş sayılarının memnun edici olduğunu söyledi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ölüdeniz Türkiye Fethiye Babadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title