Haberler

Babadağ'da 1200 Metre Pisti Açıldı

Güncelleme:

Fethiye'deki 1965 rakımlı Babadağ'da yamaç paraşütünün 12 aya yayılabilmesi için zemini karla kaplanmayacak 1200 metre yükseklikteki pist kullanıma açıldı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'da yamaç paraşütünün 12 aya yayılabilmesi için zemini karla kaplanmayacak 1200 metre yükseklikteki pist kullanıma açıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'na (FTSO) bağlı Fethiye Güç Birliği Şirketi tarafından işletilen ve dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezlerinden biri olarak gösterilen Babadağ'da, yamaç paraşütü sezonunun 12 aya yayılması amacıyla 1200 metre yüksekliğinde yeni pist açıldı. Pist kış aylarında karla kaplandığı için, uçuş yapılanmayan Babadağ'ın zirvesindeki 1700, 1800 ve 1900 pistlerine alternatif olacak. Bulut altı olarak tabir edilen, kapalı havaların uçuşa engel olmadığı pistten yılın her dönemi uçuş yapılabilecek. Güney Ege Kalkınma Ajansı'ndan alınan 742 bin TL hibe krediyle yapımına başlanan pistin tamamlanması için FTSO, 247 bin TL harcadı. 989 bin TL'ye mal olan pist, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından açılan yolla Babadağ zirve yoluna bağlandı.

AÇILMADAN 5 BİN UÇUŞ YAPILDI

Piste çıkışların güvenli ve konforlu olması için yolun 4 kilometrelik bölümü kilitli parke taşıyla kaplandı. Babadağ 1200 metre pisti henüz açılmadan 5 bine yaklaşan uçuş yapıldı. Pist resmen açılmadan yapılan bu uçuşların bölge ekonomisine katkısının 1 milyon TL olduğu belirtildi. Babadağ'ın eteğindeki pistin açılış törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve FTSO Başkanı Akif Arıcan ile yamaç paraşütü pilotları katıldı.

BABADAĞ'DA SEZON HİÇ KAPANMAYACAK

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız, kışın olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verdikleri yamaç paraşütü uçuşlarına 1200 metre pisti sayesinde devam edeceklerini söyledi. Pistin Babadağ'da yamaç paraşütü sezonunu 12 aya yayacağını anlatan Yıldız, bu sayede ilçede turizm faaliyetlerinin kış sezonunda da devam edeceğini kaydetti. Açılışı yapılan 1200 metre pistiyle Babadağ'da kullanılabilir pist sayısının 5'e çıktığını anlatan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da 3 yıldır uçuş sayısının sürekli arttığı Babadağ'da artık kış aylarında da yamaç paraşütü yapılabileceğini dile getirdi. Çalık, 3 yıl önce 40 bin uçuş yapılan Babadağ'da 2014 yılında bu rakamın 90 bini aştığını aktardı. 1200 metre pistinin Babadağ'da yeni uçuş rekorlarını beraberinde getireceğini vurgulayan Çalık, Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçmak isteyenleri Fethiye'ye beklediklerini söyledi.

Muğla için çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini aktaran Vali Amir Çiçek, "6 ay turizm sezonu olsun, sonra işletmeler 6 ay beklesin bu dünyanın hiçbir yerinde yok. Muğla'da neden yılın 12 ayında turizm faaliyetleri olmasın. Babadağ'da 5 pistimiz var. Yollarımız uygun hale getirilmiş. Eksikler varsa giderilecek. 1200 metre pistinin Fethiye turizmine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından pistin açılışında katkısı olanlara teşekkür plaketi verildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından pistten yamaç paraşütleri havalandı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Ege Fethiye Babadağ Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title