Haberler

Babadağ'a Yeni Bir Atlayış Pisti Yapılacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından GEKA'ya sunulan proje kapsamında Babadağ'a alternatif pist yapılıp, stabilize olan yolun 4 kilometresi parke taşıyla kaplanacak

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Babadağ'a alternatif bir atlayış pisti açılacağı, 4 kilometrelik stabilize yolun da parke taşıyla kaplanacağı bildirildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Babadağ'a yeni bir pist açılması ve mecut yolun 4 kilometrelik bölümünün parke taşı ile kaplanmasına ilişkin Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) sundukları projenin kabul edildiğini söyledi.

Babadağ'ın bin 700, bin 800 ve bin 900 metredeki pistleriyle Avrupa'nın önde gelen hava sporları merkezi arasında yer aldığını vurgulayan Arıcan, proje kapsamında bin 200 metreye açılacak yeni pistin kış mevsimi ve hava şartlarının uygun olmadığı zamanlarda alternatif pist olarak kullanılacağını ifade etti.

Projenin maliyetinin 1 milyon lira olduğuna dikkati çeken Arıcan, proje bedelinin 750 bin lirasını GEKA'nın karşılayacağını, 250 bin lirasının ise FTSO bütçesinden ödeneceğini kaydetti.

Projenin önümüzdeki turizm sezonun yetişeceğini bildiren, şöyle devam etti:

"Yeni sezona pisti açacağız ve stabilize yolun 4 kilometresini parke taşıyla kaplayarak Babadağ'ı Avrupa'nın bir numaralı hava sporları merkezi haline getireceğiz. Önümüzdeki günlerde GEKA ile protokol imzalayıp, ardından işin ihalesini yapacağız. Babadağ'a kazandıracağımız yeni pist ile kış aylarında ve bulutlu havalarda yamaç paraşütüyle atlayış yapmanın önü açılacak. Bu, aynı zamanda sezonun uzaması anlamına geliyor."

- Bu yıl 75 bin atlayış oldu

Arıcan, Babadağ'dan 2012'de 62 bin olan atlayış sayısının bu yıl 75 bine çıktığını, kazandıracakları yeni pistle önümüzdeki yıllarda atlayış sayısının daha da artmasını hedeflediklerini anlattı.

Arıcan, ilerleyen yıllarda 800 ve 300 metrede de pist açarak Babadağ'ı her seviyede uçuş yapılabilen hava sporları merkezi haline getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Akif Arıcan Fethiye Babadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title