Haberler

Babacan: "Türkiye'yi dışarıdan yıkabilecek hiç bir güç yok" -

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'yi dışarıdan yıkabilecek, etkileyebilecek hiç bir gücün olmadığını belirterek, "Baktılar ki Türkiye'yi dışarıdan yıkamıyorlar, ne yapsalar olmuyor, içimizde fitne, fesat başladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'yi dışarıdan yıkabilecek, etkileyebilecek hiç bir gücün olmadığını belirterek, "Baktılar ki Türkiye'yi dışarıdan yıkamıyorlar, ne yapsalar olmuyor, içimizde fitne, fesat başladı. Bunlara karşı çok uyanık olmalıyız" dedi.

Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Ankara'nın Kazan ilçesine geldi. Buradaki Ulu Cami'de cuma namazını kılan Babacan, daha sonra Kazan'ın caddelerinde halkı selamladı. Mehter takımı eşliğinde yürüyen Babacan'a, Kazan Belediye Başkanı ve AK Parti Kazan Belediye Başkan Adayı Lokman Ertürk ile vatandaşlar eşlik etti.

Daha sonra Kazan Belediye Başkanlığı önünde seçim otobüsü üzerine çıkarak vatandaşlara hitap eden Babacan, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

Seçim çalışmalarının adeta bir genel seçim havasında geçtiğine işaret eden Babacan, "Bu seçim aslında Türkiye'nin istikrarı için, güven ortamı için, istiklali için bir seçim" dedi.

Babacan, 30 Mart'ta Türkiye'nin geleceği için herkesin tercihini ortaya koyması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"11 yıldır AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'de çok güzel gelişmeler yaşandı. Türkiye bir yandan demokrasisini ilerletti bir yandan da ekonomisini geliştirdi. Türkiye'de sık sık darbeler meydana geliyordu. Halkın iradesini elinden alıp Türkiye'yi vesayet rejimine defalarca götürdüler ama hamdolsun o darbe günleri de geride kaldı. Başbakanımız, 'Biz 3 Y ile mücadele edeceğiz' dedi. Nedir bunlar? Yasaklarla, yoksullukla, yolsuzlukla mücadele ve bunların hepsinde de ilerliyoruz inşallah."

- "AK kelimesini yere düşürmeyeceğiz"

Türkiye'nin son 11 yılda önemli ilerleme kaydettiğini vurgulayan Babacan, "Yolsuzlukla mücadelede kararlıyız. Kimin hatası varsa er ya da geç mutlaka cezasını çekecektir. Biz partimizin adını AK Parti koyduk, AK. Bu nedir? Lekesiz, tertemiz. İşte AK kelimesini yere düşürmeyeceğiz, sonuna kadar koruyacağız" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye ekonomisinin eskiye göre çok iyi noktalara ulaştığını anlatan Babacan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bu başarılarını çekemeyenler var, kıskananlar var. Türkiye'ye engel olmak isteyenler var. Türkiye'yi dışarıdan yıkabilecek, etkileyebilecek hiç bir güç yok ama şöyle bir Osmanlı tarihinden itibaren bakın. Türkiye'yi dışarıdan yıkamadıkları dönemlerde ne yapmışlar? Kendi içimizi karıştırmışlar, fitne fesat üretmişler, kardeşi kardeşe düşürmüşler. Baktılar ki Türkiye'yi dışarıdan yıkamıyorlar, ne yapsalar olmuyor, içimizde fitne, fesat başladı. Bunlara karşı çok uyanık olmalıyız, bizi içten yıkanlara 'dur' demeliyiz. Bunu yapmaya çalışanlar çok yakından tanıdıklarımız olabilir. Maalesef akıllarını kiraya vermiş, az sayıda da olsa arkadaşımız var. Yanlış yerlerden aldıkları yanlış talimatlarla, gözü kapalı iş yapıyorlar. Bunlara karşı da uyanık olacağız, fitneye fesata izin vermeyeceğiz. Bir olacağız, birlik olacağız, güçlü olacağız. Biz kendi içimizde sapasağlam durduktan sonra Allah'ın izniyle Türkiye, tüm bu bölgenin en başarılı ülkesi olacaktır. Türkiye, dünyanın en ileri ekonomilerinden, en ileri demokrasilerinden biri olacaktır. Yeter ki biz buna sahip çıkalım, yeter ki kendi kendimize zarar vermeyelim."

Lokman Ertürk'ün Kazan'da çok güzel işler yaptığını dile getiren Babacan, herkesin buna sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Babacan, bu işte uyumlu çalışmanını çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu uyumu muhafaza etmek, Kazan'a daha iyi hizmet getirmek için vatandaşlardan hem Lokman Ertürk'e hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek'e destek istedi.

Kazan Belediye Başkan Adayı Lokman Ertürk de Kazan'daki gelişime kimsenin "dur" diyemeyeceğini belirtti.

Muhabir: Recep Demir

Yayınlayan: Bülent Karaaslan

Kaynak: AA / Politika

Lokman Ertürk Ali Babacan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title