Haberler

Babacan: Türkiye'yi Çökertmek İsteyenler, Bazı Etnik Grupları Kaşıyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan esen rüzgarlarla sarsılacak bir ülke olmadığını belirterek, " Türkiye'yi içeriden çökertmek isteyenler, bazı etnik grupları kaşıyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, AK Parti Kırşehir merkez ilçe 5'inci Olağan Kongresi'ne katıldı. Kalabalık bir partili tarafından kongre salonu önünde karşılanan Babacan, Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Muzaffer Aslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Başkanı Salih Çetinkaya ile birlikte salona girdi. Kongrede konuşan Ali Babacan, 2014 yılının Türkiye ve AK Parti için kolay bir yıl olmadığını belirterek, şunları söyledi:

DEMOKRASİMİZ YOLUNA DEVAM EDİYOR

"2014 yılına 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonları ile başladık. Her türlü çaba AK Parti'yi başarısız kılamadı, tam tersine daha da güçlü olarak çıktık. Geçen yıl Gezi olayları vardı. Tüm dünyada ekonomik krizin etkileri devam etti. Yanı başımızda Suriye'de savaş var. Irak'ta istikrar sağlanamadı. Rusya ile Ukrayna'da sıkıntılar var. Dışarıda bir çok sorun olmasına rağmen Türkiye yoluna devam ediyor. İlk defa halkımızın oylarıyla Cumhurbaşkanını seçtik. Hem de rekor oyla. Yeni Başbakanımızı seçtik. Bütün teşebbüslere ve zorluklara rağmen demokrasimiz yoluna devam ediyor. İçerisinde bulunduğumuz coğrafyada yaşanan bunca olanaksızlığa rağmen, tüm senaryolara rağmen AK Parti güçlenerek başarılı oldu. Hep beraber dürüstçe çalıştıktan sonra zafer ve başarı bizim olacak. Son on iki yıl Türkiye için pek çok başarının yakalandığı bir dönem oldu. Türkiye 2002 yılında büyük bir borç sıkıntısı içerisinde idi. Borcumuzun milli gelire oranı yüzde 72 idi ugün bu oran yarıya düştü. Milli gelirimiz 230 milyar dolardan 820 milyara çıkarttık. İhracatımızı 160 milyar dolara çıkardık. İktidara geldiğimizde borçlu bir Türkiye devraldık. IMF'ya 23 milyar dolar borcumuz vardı. Geçen yıl Mayıs ayında IMF'ye olan borcumuzu sıfırladık. IMF'ye 5 milyar dolarlık bir kredi açtık. Türkiye'de bu dönemde enflasyon artık tek haneli rakamlara indi. Çiftçi ve esnafımızın çoğu borcunu tam gününde ödeyebiliyor. Halk Bankası ve Ziraat Bankası şimdi bir de katılım bankası kuruyor. Türkiye'de zaten katılım bankaları var. Bir zamanlar hor görülen katılım bankaları, AK Parti döneminde çok şükür büyüdüler. Biz istedik ki devlet de bu sektörde yerini alsın."

Babacan, "Türkiye, ekonomi yanında demokrasi alanında da başarılar elde etti. Artık öyle 10 yılda bir darbeler ya da darbe tehditleri ile baş başa olan bir Türkiye yok. Darbeler, Türkiye'ye ve ekonomiye büyük darbeler vurmuştur" dedi.

Her darbenin ekonomiyi 3-5 yıl geriye götürdüğünü belirten Babacan, "Biz de darbe girişimleri ile karşılaştık. Partimizi kapatmak isteyenler oldu. 17 Aralık ve 25 operasyonları ile karşılaştık. Ama halkımız bizim arkamızda olduğu için hepsini atlattı" dedi.

DEMOKRASİ VE EKONOMİYİ GÜÇLENDİRİYORUZ

"Yaptığımız çalışmalarla demokrasimizi ve ekonomimizi güçlendiriyoruz" diyen Babacan, şöyle devam etti:

"Bu Türkiye için yaşanan büyük kazanım. Bizim dönemimizde de teşebbüsler oldu. Partimiz kapatılma süreci ile karşı karşıya kaldı. Ama halkımızın desteği arkamızda olduktan sonra sağlam irade ile bunların hepsini aştık. Türkiye içeriden ve dışarıdan rüzgarlarla sarsılacak bir ülke değil. Türkiye'yi içeriden çökertmek isteyenler, bazı etnik grupları kaşıyorlar. Hangi etnik kökenden olursa olsun bu millet hep kardeşlik ruhu ile bu noktaya geldi. Biz, biz olalım kendi birlik ve beraberliğimize sahip çıkalım. Biz safları sıkı tutarsak kim ne yaparsa yapsın yıkılmayız. Fitne peşinde olanları elimizin tersi ile itebiliyor muyuz o zaman korkmayın. Tartışmaktan asla korkmayız. İçerisinde olduğumuz kültür ve disiplin bizleri başarılı kıldı. Eğitimde sağlıkta, ulaşımda, altyapı hizmetlerinde çok önemli mesafeler kaydetti. Bütçemizde en çok kaynak ayırdığımız alan eğitim. Vergi gelirlerinin yüzde 85'i faize gidiyordu. Öyle bir bütçe devraldık biz. Türkiye her alanda ilerliyor. Bu ilerleme AK Parti'nin başarısı ile orantılı hep beraber kol kola çalışacağız. 2019' da yerel, genel, cumhurbaşkanlığı seçimleri birleşiyor. 2023 hedefini yakalamak için hep birlikte çalışacağız."

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, daha sonra Ahi Evran Türbesi'ni ziyaret etti ve burada öğle namazını kıldı. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Ahi Evran Külliyesi'nde devam eden çalışmaları anlattı. Ardından Kırşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Parkı da gezerek Başkan Yaşar Bahçeci'den bilgiler alan Ali Babacan, Ağalar Konağı'nda yemek yedikten sonra Kırşehir'den ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Babacan Kırşehir Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title